Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> отглеждане на зеленчуци >> Content

Как да порасна Rutabaga в NC

по-сладки и по-съществено от неговата братовчедка ряпа ( Brassica гара ) , на Rutabaga ( Brassica napobrassica ) е съществена корен не е нужно да се чака цяло лято за прибиране на реколтата . В действителност , ряпа растат най-добре в хладно време . В Северна Каролина , която се радва на сезона ранните засаждане , можете да се наслаждавате на скорбяла зеленчуци преди янките са дори стават техни картофи , засадени - с времето останал да започне втория Брюква култури за реколта есен. Нещата ще трябва
Soil теста или преносим почвата тест м
Варовик ( колкото е необходимо ) е. 10-10-10
Spade или мотофреза
градински маркуч

Покажи Още Инструкции

1

провеждане на тест на почвата комплект за да се определи рН на почвата . North Carolina почвата има тенденция да бъде кисела .

2

Sprinkle варовик на повърхността на почвата , за да се повиши рН на почвата, ако си тест потвърждава много кисела почва . Rutabaga предпочита леко кисела почва , с рН от 6.0 до 6.5 . За 100 кв. фут легло , 5 паунда на варовик ще се повиши рН с 1 точка .


3

Нанесете £ 3 на 10-10-10 и един - половин килограм боракс към повърхността на почвата. 10-10-10 осигурява азот, фосфор и калий , които се нуждаят от ряпа да процъфтяват . Бора на боракс доставки , а микроелементи често липсва в Северна Каролина почви.

4

Изберете семена във времето за есента или пролетта засаждане. Cooperative Extension Service Северна Каролина препоръчва "American Purple Top" или " Laurentian . " Пролетната сеитба се случва през февруари или март за пролетните насаждения и август или септември за есенните култури.
Видео 5

Посейте семената на дълбочина от 1 /2 инча , 4 инча един от друг в реда . Редовете трябва да бъдат най-малко 12 инча един от друг . Вода почвата след засяване , така че да е леко влажна.

6

Дайте ряпа около 1,5 сантиметра вода на седмица , проверка между поливане сесии, за да се гарантира, че почвата не е обезводнено . Рядко или неравномерно поливане може да доведе до дървесни корени.

7

Монитор Брюква зеленина за признаци на листни въшки . Листата ще се развият дупки , или ще видите малки насекоми себе си.

8

Спрей Rutabaga върхове с градински маркуч да премахнете листни въшки . Късно сутринта на суха ден е най-подходящото време да се направи това , така че листата ще имат шанс да изсъхне .

9

реколта ряпа , когато върховете 12 инча височина и самите корени са между 3 до 4 инча в диаметър . Двата сорта , които правят най-добре в Северна Каролина , "American Purple Топ" и " Лаврентиевска " всеки отнеме около 90 дни от засяването до прибирането на реколтата .


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-vegetables/1019025660.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.