Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Отглеждане Corn >> Content

Използва & Стойностите за Seed Corn

царевица или " царевица ", която има научното име Zea Mays L., се считат за култури на зърнени култури , който е член на семейството на трева . Царевицата се използва директно за храни и фуражи или преработено, за да храни и хранителни съставки , които включват високо-фруктозен сироп от царевица , царевично нишесте и лизин , както и промишлени продукти като етанол и полимлечна киселина. Храни източник

Corn предлага редица основни хранителни вещества , витамини и минерали, като източник на храна . Той е богат на магнезий, фосфор , манган , мед, цинк, желязо и селен. Той също така има малки количества калий , както и витамин B , тиамин , витамин В6, ниацин, рибофлавин , фолиева киселина и следи от витамин А и витамин Е. Той има високо съдържание на фибри, антиоксиданти , и има калорична стойност от 342 калории на 100 грама и фитохимикали . Има различни ползи за здравето , които могат да бъдат придобити от царевица включително контролиращи диабета , превенция на сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно налягане , понижаване на превенцията на невралната тръба дефекти при раждане , профилактика на стомашно-чревни заболявания като запек и хемороиди , превенция на колоректален рак и Алцхаймер. В допълнение , минералите поддържат нормалния растеж , здравето на костите и нормалното функциониране на бъбреците , както и поддържане на нормалния сърдечен ритъм и здравината на костите .


Промишлена употреба

Освен жизненоважния хранителни елементи от царевица като източник на храна , той също има важен принос за индустриална употреба . Царевично масло се използва в производството на сапуни, бои и балатум . Тя също е основна съставка в салати и скъсяващи . Той се използва за подслаждане паста за зъби от прах, преработено от царевица нарича сорбитол , който се произвежда от декстроза царевично захар и се използва в паста за зъби като нискокалорични , водоразтворим пълнител на . Други приложения включват царевично масло на базата на използваното мастило във вестник печат , царевични лимонена киселина, използвана при получаването на перилни детергенти и плоски изделия , направени с царевично нишесте . Той се използва също така при производството на гуми , в който нишестето е напръскан върху матриците преди изливане на гумата за предотвратяване на гумата от залепване на формите. Царевично нишесте се използва в производството на порцелан част на запалителните свещи .

От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-corn/1019104215.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.