Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Отглеждане Corn >> Content

Как да Break Up царевични стъбла

След като царевични растения престават да произвеждат ушите през есента , градинари са оставени да се справят с голи царевичак . Въпреки че културата е направено, останалите растения не са безполезни . Царевичак могат да бъдат разделени и се добавят към компост купчини или обработвани в градински почви , за да се разложи . Царевичак ще добавят допълнителни хранителни вещества за домашно компостиране или градински почви, които могат да увеличат здравето и продуктивността на бъдещите култури. Като ги късаш първата по-малки парчета , процесът на разлагане се ускорява . Нещата ще трябва
Ръкавици
Machete
косачка
Hatchet
Goggles
Дробилна или шредер
Rototiller

Покажи повече инструкции
< Бразилски> 1

носите чифт ръкавици , когато работите с царевичак да предпазите ръцете си от нараняване. Използвайте мачете да изсече царевични стъбла точно над нивото на почвата , след като те са спрели производството на царевица и са започнали да съхнат. Поставете ги върху повърхността на вашата градина за една до две седмици , за да изсъхнат .

2

Оставете изсушени царевични стъбла на земята , и да отидете над тях с косачка за трева , или да използвате брадва да пробие царевицата дебне на парчета , ако имате малък брой стъбла . Носете очила за защита на очите си . Продължи да кося или котлет стъблата , докато те са в малки парченца.


3

под дробилка за клони или шредер за големи количества от царевичак . Прочетете ръководството за експлоатация и всички предупреждения напълно преди да започнете работа . Носете ръкавици и очила по време на работа с дървесни чакъла машини. Позиционирайте улея на машината, за да се насочат настъргани стъбла върху вашата градина парцел или компост купчина. Включете устройството и добавете сушените царевичните стъбла в машината няколко наведнъж.

4

оставете машината да работи в продължение на две до три минути след счупване е направено. Включете на машината и изключете го от източника на захранване , преди да почистите вътрешността му . Депозит хлабави царевичак чипове от вътре и около машината във вашата градина парцел или компост купчина .

5

Използвайте rototiller да обработва нащърбените царевичните стъбла в градината си заговор. Стартирайте rototiller над вашата градинска пръст няколко пъти, за да се гарантира, царевичните стъбла са равномерно разпределени през почвата .


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-corn/1019022372.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.