Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> отглеждане на билки >> Content

Как да засадим Розмари Буш

Rosemarinus Officinalis е научното наименование на храста розмарин . Това вечнозелени дървесни билка произвежда една - инчов - дълги, игла листа с pinelike аромат. Някои сортове растат 6 фута височина и ширина 4 до 5 метра. Всички розмарин храсти цъфтят в края на зимата или пролетта с малки цветя в бледо синьо, розово или бяло. Листа от розмарин са често събрани и изсушени за използване в cooking.Things ви е нужно
Shovel
Water
Organic мулч MarketBook.bg: Покажи повече инструкции
е. 1

Weed район с добра източване на почвата. Розмарин храсти растат най-добре в бедна, песъчлива почва и сухи условия. Не разполагайте розмарин храст в район с постоянно влажна почва , защото той насърчава кореново гниене в розмарин растения. Проверете светлината в района, за да се уверите, че той получава 6 часа пряка слънчева светлина на ден.

2

Разхлабете почвата с лопата на дълбочина от 12 инча. Разделете на кичури мръсотия и премахване на големи скали. Изкопайте дупка, която е на същата дълбочина като розмарин храст корен топката. Съвет храста на едната си страна и стиснете страни на контейнера . Внимателно разклатете храст розмарин в дланта на ръката си .


3

Поставете корен топката в дупката и да запълни дупката с пръст . Опаковай в почвата около корените топката да държите растението на място. Ако засаждане на повече от един храст, розмарин , да ги пространство най-малко 6 инча един от друг , в зависимост от размера на съответния сорт .

4

Налейте вода около основата на храста розмарин , докато водата се просмуква надолу до дъното на розмарин корен топката. Поддържайте почвата влажна до нов растеж започва от върха на розмарин клоните. Вода само веднъж седмично веднъж е установен растението.

5

Нанесете 2 - инчов слой от органичен мулч около корена на храста розмарин . Използвайте слама, настъргана кора или дървени стърготини , за да се намали растежа на плевелите и прекомерното изпаряване на влагата.


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-herbs/1019107028.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.