Как да се замени един Start кондензатор за Frigidaire Model FRS6HR5JWO

Стари Frigidaire Model FRS6HR5JWO хладилници са оборудвани със старт кондензатор за да активирате компресора. Ако вашият хладилник спира да работи , можете да спестите пари чрез замяна на кондензатор , вместо на насрочване на повикване услуга , но бъдете внимателни , преди да продължите . Старт кондензатори не трябва да се счита за безопасен , тъй като те пусне електрически заряд с високо напрежение , когато е активиран , и държат на таксата за неопределено време. Следвайте процедурите за безопасност при работа с електричество, и внимателно освободи кондензатор преди започване на работа. Винаги носете обувки с гумена подметка и да притежават само инструменти от техните изолирани handles.Things ви е нужно
Изолирани клещи
две жилетки проводници с щипки в двата края
20000 ома жичен резистор оценени при 2 вата или по повече
2 изолирани отвертки
Rag MarketBook.bg: Покажи повече инструкции

1

Изключете вашия хладилник захранващия кабел от контакта. Плъзнете хладилника около 4 метра от стената, за да получат достъп до гърба.

2

Погледни в отвора на дъното на уреда , за да намерите на компресора на хладилника . Идентифицирайте малка лъскава тръбно устройство, закрепено към компресора с винт ; това е кондензатор . Ще има две жици , водещи от края на кондензатора към съединителната кутия , монтирана в близост до компресора.


3

Издърпайте двата пика конекторите от терминалите на кондензатор с един чифт на изолирани игла клещи . Не докосвайте кондензатор или някоя част на хладилника , докато правите това . Разделете жиците и ги натиснете от едната страна .

4

Свържете две жилетки проводници , снабдени с щипки в двата края на проводниците стърчащи от всяка страна на 20 000 ома жичен резистор класиран на двевата или повече.

5

Clamp другия край на двете жилетки оловни алигатор клипове на валовете на две отделни изолирани отвертки .

6

Задръжте двете отвертки от изолирани дръжки без докосвате металната шахта. Докоснете всеки отделен кондензатор терминал от противоположните страни с върховете на разделените отвертки . Задръжте съветите в място за 6-8 секунди, за да освободи кондензатор.

7

Повторете стъпка 6, за да се гарантира, кондензатор пусна целия си заряд.

8

Извадете винт провеждане на дефектен кондензатор към компресора и изхвърли стария кондензатор.

9

Избършете точката на прикачване на компресора се почиства с парцал. Защита на новите кондензатор на компресора с винта отстранява по-рано . Плъзнете конекторите лопатата на краищата на два проводника откачат по-рано върху изводите на кондензатор

10

Включете хладилник захранващия кабел в контакта на стената. ; компресора трябва да започне веднага. Ако чуете шум щракване идващи от клемната кутия и компресора не успява да стартира, тя може да бъде повреден . График на повикване услуга, така квалифициран техник може да диагностицира повредата .

Как да смените крушка Меджик Chef Микровълнова Light

Меджик Chef микровълнови печки са достъпни в над най- гамата или контра- топ модели . Всички Меджик Chef микровълните имат вътрешна светлина , която осветява всеки път, когато вратата е отворена или к

Περισσότερα >
Как да спечелим една Plush Таблата

A плюш таблата добавя отличителен въздух на лукс и елегантност на всяка спалня. А легло , закупени с този тип табла може да бъде доста скъпо, така че реализирането на една себе си е привлекателна алте

Περισσότερα >