Home & Garden >> у дома градина >> Garden & Lawn >> зеленчукова градина >> Content

Как да засадим картофи през август

Картофите са една култура, която можете да започнете засаждането през летните месеци , като август , предвидени вашия район не стане твърде горещо --- ако температурата не редовно да достигне 90 градуса или по-висока. Вие ще трябва прясно почвата , които могат да пазят картофените растения хладно, както и че не е имало картофи , отглеждани в него най-малко две години. Картофи , засадени през август да бъдат готови за прибиране на реколтата във времето за празници като Деня на благодарността и Коледа . Нещата ще трябва
Пика
Посадъчният материал от картофи
Compost
Water
бордолезов
Hoe

Покажи повече инструкции

1

Изчистете плевелите от площта на земята , която използвате за вашия картофи градина. Размерът на пространството зависи от броя на картофи , което расте, но тя трябва да е 20 инча ширина за всяка бразда (линия ) на картофи.

2

Dig и до почвата във вашата дворни територии , разкопаване на земята толкова дълбока, колкото острието си лопата , а запълване на дупката с тази мръсотия.


3

Dig бразда по дължината на земята за всеки ред от картофи , правейки бразди пет инча дълбоки и 20 инча един от друг един от друг .

4

растителни посадъчния материал от картофи в браздите , разстоянието между тях около 15 инча един от друг . Покрийте картофите с почвата и потупване на почвата здраво надолу с лопатата .

5

Нанесете компост или тор на повърхността , ако си израснал на друга култура в тази област по-рано през годината. Това ще замени хранителните вещества в почвата.

6

Water картофите редовно. Нанесете 1 1 /2 до 2 инч вода на седмица , и се уверете, че почвата се отцежда излишната вода , но държи на влага.

7

Спрей картофите със смес от Бордо градина магазин , ако получите топло и влажно време в продължение на няколко дни ; това ще попречи на бич . Следвайте инструкциите на сместа, и се пръска на всеки 14 дни , или така. Отрежете и да изгори всички листа с кафяви лунички .

8

Издърпайте нагоре по земята между редовете по картофите " стъбла с помощта на рейк или мотика , след като картофените растения достигат около 9 инча .


От:http://bulgarian.98905.com/garden-lawn/vegetable-garden/1019050572.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.