Как да инсталирате електрически проводник в бетонен покрив

Може да се наложи да тичам окабеляване по протежение на тавана , за да обслужва по- светъл или вентилатор на тавана . Това е възможно, дори ако тавана е от бетон . В този случай трябва да повърхностен монтаж на кабели с помощта на тръбопровод . Преди да започне този проект , направи груба скица на мястото, където искате да поставите съединителната кутия и как искате да стартирате електрически проводник . Това ви дава приблизителна оценка на колко материал ще ви трябва . Нещата ще трябва
Circuit тестер
Flat - отвертка
Surface монтаж разклонителна кутия
Hammer
Кабел конектор
Offset конектор
свредла
Пробийте <Бразилски> дюбели
винтове
Tape мярка
Conduit
Conduit Бендер
ножовка
Conduit каишки
Hammer бормашина
Зидария хапеха
зидария винтове
Електрически кабел
Телени резачки /за отстраняване на бои
Телени ядки MarketBook.bg: Покажи повече инструкции

1

Изключете захранването на съществуващите ключа или контакта , към който можете да свържете новия окабеляване до най- прекъсвача . Проверете дали съществуващата ключа или контакта е безопасно да работи с помощта на верига тестер.

2

Отстранете винтовете , които държат на съществуващата ключа или капака на изхода в място с плоска глава на отвертка . Отстранете винтовете , които държат ключа или контакта на електрическата кутия . Издърпайте ключа или контакта с изваждането от кутията . Използвайте отвертка плоска глава да отпуснеш клемите на винт и да се отпуснете жицата от всеки един .


3

Махни дупката на гърба и горната нокаут от разклонителна кутия за открит монтаж чрез провеждане на отвертка над тях и подслушване на дръжката на отвертката с чук. Поставете кабел конектор в задния отвор и офсет конектор в горната дупка . Нахранете електрически проводници , идващи от стената чрез конектора на кабела и затегнете фиксиращите винтове . Задръжте разклонителна кутия апартамента срещу стената. Drill пилотни дупки чрез винт дупки на кутията на кръстовище с помощта на Свредло със същия диаметър като котви стена , която ще използвате и чук тренировка. Поставете една стена котва във всяка дупка и сигурна съединителната кутия на място с винтове.

4

Измерете разстоянието от разпределителната кутия на стената в ъгъла, където стената се среща с тавана и изважда пет инча . Отбележете това измерване на парче тръба . Поставете тръбата в тръбопровода гуляй и подредят марката сте направили със стрелка на Бендър . Bend водопровода в ъгъл от 90 градуса .

5

Измерете разстоянието от ъгъла, където стената се среща с тавана на съединителната кутия , монтирана на тавана. Отбележете това измерване върху водопровода просто се наведе . Нарежете водопровода по дължина с ножовка . Поставете всеки от двата края на водопровода е в офсетните конектори , монтирани в двата разклонителни кутии . Затегнете фиксиращите винтове на конекторите " със спукана глава на отвертка .

6

Поставете една или две тръбни ленти над водопровода , пресичаща тавана. Drill пилотни дупки от всяка една от ремъците " винт дупки с чук тренировка и зидария малко . Закрепете ремъците на бетонен покрив с зидария винтове.

7

Промушете нов електрически кабел по тръбопровода , започвайки от разпределителната кутия на стената. Удължете кабела около 6 инча в разпределителната кутия на тавана. Отрежете кабела на разстояние с тел фрези /за отстраняване на бои , така че тя се простира около 6 инча в разпределителната кутия на стената.

8

Strip 1/2 инча на изолация от края на всеки проводник въвеждане както кръстовище кутии с тел за отстраняване на бои . Свийте проводниците в куки. Назад към съединителната кутия на тавана , където ще бъдат окабеляване или нов ключ или контакт. Увийте черно и бяло тел около ключа или винтови клеми контакта . Увийте зелената жица около зелен заземителен винт терминал кутията на кръстовище . Затегнете всяка винтова клема с плоска глава на отвертка . Натиснете контакта или да превключвате в съединителната кутия и я закрепете на място с предоставените винтове.

9

Преместване в разпределителната кутия , монтирана на стената. Нарежете нов 6 - инчов парче електрически кабел . Отстранете външната изолация и отделяне на три жици . Газа 1/2 инч от двете краища на всеки проводници . Bend един от краищата в куки и увийте черно и бяло тел около ключа или винтови клеми контакта и зелената жица около заземяване винтова клема електрическата кутията . Затегнете клемите на винтови

10

Задръжте други краища на къси проводниците " заедно с един и същи цвят проводници , идващи както от стената и съединителната кутия на тавана. ; бяло с бяло, черно с черно и зелено със зелено . Туист тел гайка над всяко групиране жица. Натиснете контакта или да превключвате в съединителната кутия и я закрепете на място с винтовете , които сте свалили в Стъпка 2 . Възстановяване на власт от главния източник на захранване.

Има ли отворен прозорец Направете My Air Conditioner Work Harder

? Климатик осигурява освежаващ поток от охладен въздух към стаи, които , през лятото , може да не бъдат адекватно охлаждат сами от феновете . За да се постигне максимална ефективност , производителите

Περισσότερα >
Как да направим един картон Stool

Изграждане на стол от отломки листа ( или нов ) от картон е чудесно упражнение за това как да се създаде функционална мебел от ежедневието материал. Този проект може да се използва като безценна помощ

Περισσότερα >