Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Отглеждане на домати >> Content

Как да порасна Домати на тухлена стена

Доматите са буйни , гъсти работи в дома градини , с дълги , Туининг лозя , ярко зелени листа и лятото и есента реколти. Тези растения винаги се нуждаят от ярко слънце , богата почва , щедър хранене и достатъчно място , и правят най-добре с пергола или шатра за отглеждане . Тухлени стени предлагат добри опори , но все още се нуждаят от някои допълнения за тези растения, които пътека отколкото изкачване . Изграждане на пергола срещу тухлената стена и растителни доматите близки за покритие катерене и производство на плодове . Нещата ще трябва
Trellis нетиране
Ножици
Staple пистолет
Staples
Garden вилица
Organic компост
Тор
мулчиране
Ties
<Бразилски > Покажи повече инструкции
е. 1

Започнете домати през пролетта след последните слана лифтовете. Домати правят най-добре в 60 - градусови F започва и не успяват в скреж . Винаги давайте домати 3-4 месеца от нарастващата време преди замръзване се спуска за да се гарантира пълна реколта на плодове.

2

Изберете място на стената , където доматите ще получат най-малко шест часа от ярко слънце всеки ден , с добро движение на въздуха и отводняване . Не размерът на структурна подкрепа прави за сянка или застояла вода , които ограничават успех домат.


3

Нарежете дължина на пергола нетиране за вашата система за подпомагане . Нарежете на мрежата до 4 фута висок от дълги за един завод четири фута и да удължат пергола в зависимост от броя на растенията. Дръжте пергола мрежата до стената и да използвате висока мощност щапелни пистолет да задържат мрежата за производството на тухли . Staple на всеки 6 до 8 инча или най-добре сигурността.

4

Подгответе засаждане сайтове един крак от основата на стената за доматите , в от 24 до 36 см в реда. Копай пет инча от органичен компост в топ 6-7 сантиметра от почвата за повдигнати легло и повече влага , и разбъркайте 24.06.24 или 8-32-16 тор в почвата за витамини и минерали.
<Бразилски > 5

растителни малки домати сортове като Early Girl , Early Cascade , Quick Pick , Celebrity , Super Sweet 100, Yellow Pear и Husky Red Hybrid за растеж , съдържаща се на стената. Растителни разсад в дупки само дълбоки и достатъчно широки, за техните коренови топки, за да запазят своите корони на равнището на почвата за въздух и топлина . В
6

Water доматите с 2 инча от вода всяка седмица и снасят 2 инча на органичен мулч над почвата около всяко растение . Мулчиране помага на почвата запази своята влага и топлина за по-добър растеж домат.

7

вратовръзка доматени издънки и лозя хлабаво мрежата зад тях, за да ги обучават нагоре и навън . Винаги връзвам здрави основни лозя да се избегне счупване. Обучението продължава домати далеч от болести , носещи почвата и им дава по-добър достъп на слънце и въздух.

8

Feed домати с 10-10-10 тор при първата им плодните и отново след първата реколта . Смесете тор в почвата около доматените растения , след това водата.


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-tomatoes/1019025319.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.