Как да тествате Термодвойка на газ Хладилник

Подобно на повечето газови уреди , хладилник газ използва термодвойка за наблюдение на сигналната лампа . Термодвойката преобразува топлинната енергия от контролната светлина в малък електрически ток. Електрическият ток отваря електромагнитен клапан , което позволява протичането на газа на уреда. Ако сигналната лампа изгасва , термодвойката бързо се охлажда , прекъсване на тока на соленоида . Това причинява клапа да се затвори , за предотвратяване на газ от бягство от уреда. А при липса на термодвойка ще продължи пилотния светлината от поддържане свети, оказване на хладилника неизползваеми . Можете да тествате термодвойка на хладилник на газ , за да се определи дали е необходимо да го замени . Нещата ще трябва
Филипс глава на отвертка
Flat - отвертка
Digital мултицет

Покажи повече инструкции

1

Отворете панела на услугата за достъп до пилот светлина и термодвойка . На повечето хладилници , панелът е под предния край на хладилника или в отделение на гърба на хладилника . Консултирайте се с инструкциите на производителя, ако панелът не е лесно да се намира .

2

разкачват проводниците термодвойки от клемореда или комутатора. Проводниците трябва да се плъзнат терминалите . Някои хладилници използват винтови клеми . За да премахнете кабелите , разхлабете , но не махайте , винтовете на клемите с Phillips - или плоска отвертка . Плъзнете проводниците изпод винтовете на клемите .


3

Задаване на цифров мултицет за миливолти скалата на DC . За авто - вариращи м , настройте измервателния уред да скалата на DC .

4

Свържете сондите от мултицет да Жиците от термодвойката . Ако термодвойката използва само един проводник , свързва тази жица до червено или положителен тест води. Свържете другия тест преднината на метална част на рамката хладилник.

5

Завъртете контрола газ копчето на позиция " Pilot " . Натисни копчето и го задръжте за 30 секунди. Натиснете бутона подпалвач докато пилотен светлината се запалва. Продължавайте да държите копчето , за да заобиколят термодвойката .

6

Погледнете термодвойката . Върхът на термодвойката трябва да седи в синята част на пилотния пламък . Ако термодвойката е встрани от центъра , освободи копчето и да го превърне в "Off" позиция. Оставете термодвойката да изстине, след това се позиционира така , че ще бъде в центъра на пилотния пламък . Запалете пилотен пламък и продължи тестване на термодвойката , след като го центрирате правилно .

7

Задръжте пилотът копче , за да се запази пламъкът свети докато термодвойката е изключен . Оставете термодвойката да се затопли в пламъка в продължение на 30 секунди.

8

Погледнете на дисплея на цифров мултицет . The мултицет трябва да се чете по-малко от 20 миливолта от термодвойката . Ако няма четене , проверете връзките към метър и тест на термодвойката отново.

9

Сменете термодвойката , ако измерването е под 20 миливолта при нагряване.
Как да се промени на Контролния съвет на Bosch съдомиялни

За да започнете нов цикъл на почистване с помощта на Bosch миялна машина , използвайте контролния тъчпада намира в горната част на вратата на съдомиялната машина . Ако никой от бутоните на тъчпада раб

Περισσότερα >
Как да се изгради една Абажур

Лампи са чудесен аксесоар за всяка стая . Освен просто е функционална за отклоняване на светлината , абажур може да се направи с някои декорации , прорези , цветове и форми, за да се открояват за всяк

Περισσότερα >