Как да Сменете лагерите на двигателя в HVAC Heat Pump

Моторни лагери служат съществена функция в двигатели , като помага на частите на двигателя съберат ход в кръгова мода . Кръгови движения от своя страна генерира въртящ момент , който помага на двигатели . Въртящ момент в топлина HVAC помпа осигурява захранване за включване на вентилатора колан , който се превръща вентилатор вентилатор и помага разпространява въздуха в цялата система HVAC канал . Старите автомобилни лагери могат да предотвратят образуването на въртящия момент и създават триене в двигателя , което води до износване . Нещата ще трябва
отвертка
Схема
заместител със
лубрикант Engine
Bearing плъзгачи
Bearing шофьор
Hammer

Покажи повече инструкции
Дърпане на автомобилното

1

Изключете термопомпата. Изключете захранването на термопомпата.

2

Намерете винтовете на корпуса на термопомпата . Отстранете винтовете с отвертка .


3

Извадете корпуса от термопомпата ръчно. Съхранявайте болтовете на сигурно място .

4

Намерете двигател от термопомпата. Двигателят се свързва с вентилатора чрез гумен или пластмасов колан. Намерете колана и го следват от вентилатора на двигателя .

5

Извадете колана от двигателя чрез ръчно да го подхлъзване главата на двигателя.

6

Развийте всяка болтове или винтове в скобите , държащи двигателя на място.

7

Отстранете двигателя от корпуса на термопомпа с ръцете си . Поставете двигателя върху плоска повърхност, която не е против да се замърси, като стара кърпа положено на работна маса или гараж етаж .


Смяна на лагери

8

Демонтирайте двигателя , докато стигнете до лагерите на двигателя , като използвате примерната схема като ръководство. Схематични диаграми визуално показване как двигателят се вписва заедно , и включват местоположенията на всички скрепителни елементи . Да вземе схематично двигател от производителя на вашата термопомпа , или в ръководството на собственика термопомпена на HVAC . Много ръководства не съдържат схематични диаграми , въпреки че някои го правят .

9

Извадете старата лагера на двигателя с помощта на лагер гребец . Носещи плъзгачи съдържат две дълги клещи и една дръжка . Клещите се вписват в ръба на лагера на двигателя и да се закачи него, така че можете да премахнете лагера , без да вредят на вала или други части на двигателя.

10

Смазване на новия двигател лагер с масло или грес , с помощта на парцал или друг неабразивен кърпа. Следвайте инструкциите на производителя на двигателя , както е установено в ръководството на потребителя или се отпечатва върху двигателя , за съответния тип на лубрикант.

11

Ръчно плъзнете новия двигател лагер на мястото си.

12

Поставете водача на лагер в началото на новия лагер . Водачът се състои от клек цилиндричен метален инструмент, който се монтира на лагера.

13

Натиснете надолу водача на лагера за сигурно вмъкнете лагера на място. Натиснете водача на лагера внимателно с водача, ако работата изисква допълнително сила .


Довършителни

14

Сглобете двигателя , като се използват схеми на производителя като насока .

15

Сменете двигателя в корпуса на термопомпа .

16

Преинсталирайте всички винтове, болтове или скоби , поставени в термопомпата да държи двигателя на място.
<Бразилски> 17

Ръчно вкара вентилатор колани назад над главата на двигателя.

18

Сменете корпуса на HVAC топлинна помпа, или рамкиране елементи метал , които се побират около термопомпата , за да я защити . Поставете кутията с винтове ли отстранени при отстраняване на корпуса .

Как да премахнете вградена в микровълнова с обособен Controls

Много съвременни домове идват оборудвани с вграден , над най- гамата микровълнова печка. Понякога контролите за тези микровълни са отделени и разположени на тезгяха или диапазон . Ако имате нужда да з

Περισσότερα >
Как да се изгради един Bear Мебели Set

Bear ентусиасти знаят значението на наличието забавни аксесоари за своите плюшени приятели, но понякога купешки елементи могат да получат скъпи . Използването неща които вече са намерени около къщата

Περισσότερα >