Как да се ремонтира Micowave фурни

микровълнови фурни са в по-голямата си част, един от най- надеждните кухненски уреди. Те могат да отидат години без да е необходимо да бъдат ремонтирани или заменени . Дори най-добрите микровълнови фурни може да се сблъскате с проблеми , особено ако те продължават да губят мощност . А загубата на мощност може да бъде толкова просто като изгорял предпазител или дефектен компонент , като кондензатор , диод или магнетрона . Ключът е да се следват стъпки, които ще ви помогнат да стесните причината микровълновата продължава да губи мощност . Нещата ще трябва
отвертка
Fuse гребец
мултиметър

Покажи повече инструкции

1

Изключете микровълновата от контакта преди извършването на всяко отстраняване на неизправности . Проверете, за да се уверите, че електрическата кабел не е протрит или повреден по някакъв начин .

2

Виж, за да видите, ако микровълновата бушона не е изгорял . Свалете микровълнова кабинета чрез премахване на всички от винтовете на дъното и на гърба на уреда. Плъзнете кабинет от базата на микровълновата .


3

Намерете бушона . Повечето микровълнови предпазители ще бъдат открити в близост до електрически кабел. Обърнете се към вашия ръководство на потребителя за точното местоположение . Отстранете предпазителя с предпазител гребец или отвертка.

4

Тествайте предпазителя с мултицет . Сменете предпазителя , ако метра не намери заплащане.

5

Изследвай кондензатор и диод микровълновата , ако предпазителите продължават да се взриви . В кондензатор и диод направи възможно да се промени домакинството AC мощност на високо напрежение DC мощност , необходима на магнетрона , че правомощията на уреда. Откриване на кондензатор и диод в задната част на микровълновата фурна . Използвайте ръководството за потребителя за точното местоположение . Не докосвайте кондензатор с ръцете си .

6

Премахнете кабелите , свързани към кондензатор с помощта на отвертка . Задайте мултицет до най-високата си устойчивост мащаб . Свържете сондите на мултицет за един терминал на кондензатор. Трябва да получите безкрайност четене или стойност . Превключване на сонди за другият терминал . Другият терминал трябва да има безкрайност четене. Ако не е така, кондензатор трябва да бъде заменен .

7

Изключете диод от кондензатор. Поставете положителен m сондата за анод терминала на диод и отрицателен сондата към катода терминал . Нормалната четене трябва да бъде между 50 000 и 200 000 ома зависимост от микровълнови модели. Превключете на сондите към срещуположните клеми , за да получите безкрайност четене. Ако не получите тези четения , диод трябва да се смени .

My Хладилник Compressor липсва Prong Relay

Ако вашият хладилник отказва да започне или продължи да цикъл безкрайно , една от най- вероятните заподозрени е направление реле. Релето е само един от компонентите на електрическата система хладилник

Περισσότερα >
Как да спечелим рога осветителни тела

A уникален начин да добавите нюх към вашата бърлога или хола е от вземане на еленов рог изкуство . Много хотели и ханове използват тази техника, за да се даде подаването усещане , че са по-близо до пу

Περισσότερα >