DIY : Блатните охладители

блатата охладители, познати също като изпарители, понижаване на температурата в малка област от колкото 10 до 20 градуса. Охладители блатата работят най-добре в горещи и сухи райони. Охладители от блатата са по-малко ефективни в места с висока влажност. В райони с висока влажност на въздуха , на хладно място не е толкова забележимо , защото охладителя на блато използва вода за понижаване на температурата . Създаване на няколко от тези прости охладители блатни за вашата веранда, двор или у дома и да се охлади цялото лято . Нещата ще трябва
Box фен
три 2 - литрови празни бутилки
перманентен маркер
5 - галон кофа с капак
Sheet рок катер
Electric 9 - инчов фен
Drill
1 1/4-inch свредло
1/8-inch свредло
4 пластмасови цип ленти MarketBook.bg: Покажи повече инструкции
Super Fast Swamp Cooler
<Бразилски> 1

Напълнете три 2 - литрови бутилки , пълни с вода и завийте капачката здраво . Оставете два инча на празна бутилка , защото водата се разширява замръзва . Поставете бутилките във фризера . Оставете ги да се замразява за една нощ.

2

Настройте вентилатора на кутията в една стая , която искате охлаждане. Поставете водоустойчива квадратен пластмасов контейнер 6 инча в предната част на вентилатора.


3

Поставете замразените бутилки вода в тенджерата с няколко сантиметра един от друг. Включете вентилатора на желаната настройка на скоростта. Въздушни Духа чрез бутилките , духаше хладната вода на разстояние от бутилките , тъй като се поти , и охлажда въздуха пред него .


Bucket Swamp Cooler

4

Напълнете три 2 - литрови бутилки , пълни с вода и завийте капачката здраво . Оставете два инча на празна бутилка , защото водата се разширява замръзва . Поставете бутилките във фризера . Оставете ги да се замразява за една нощ.

5

Нарисувайте 8 3/4-inch кръг в центъра на капака на кофа . Изрежете кръга използвайки рок ножа за лист. Пробийте 1/8-inch дупка 1/2 инча от ръба . Няма значение къде си го поставите толкова дълго, колкото това е 1/2 сантиметър от ръба на големия отвор кръга. Нарежете още три 1/8-inch дупки , образуващи кръст модел с 8 3/4-inch кръг в центъра . Тези дупки работят като БУРТИЦИ за вентилатора.

6

Промяна на свредлото до 1 1/4-inch бит . Пробийте друг набор от четири дупки в капака на кофата с един 1/4-inch свредло 1/2 сантиметър от външния ръб на капака. Космически дупките място по същия начин , което направи за малките дупки. Тези дупки позволяват на хладен въздух удар от кофата.

7

Сложете капака с върха нагоре върху плоска повърхност. Поставете лицето на вентилатора надолу в дупката 8 3/4-inch . Прикрепете вентилатора на капака чрез плъзгане на цип ленти през 1/8-inch дупки , да се върна нагоре през голяма дупка и жицата на ръба на вентилатора и сложи пластмасата през главата на цип лента. Уверете се, че лентите са дръпна здраво , така че вентилаторът е тихо като той работи . Повторете този процес при всяко 1/8-inch дупка. Отрежете излишния лентов материал с помощта на ножици .

8

Поставете замразените бутилки 2 - литра в кофата , така че те се изправяте точно в центъра . Сложете капака на кофата. Включете вентилатора и да го превърне до желаната настройка . Както замръзналата вода в бутилките се топи , бутилката произвежда студен влага отвън се изпарява . Вентилаторът принуждава хладния въздух навън на един 1/4-inch дупка в горната част на капака.

9

Изключете вентилатора и махнете капака , когато ледът се топи в бутилките . Сменете бутилки 2 - литрови бутилки с замразени . Поставете отново капачката , включете вентилатора оперират и на вентилатора на желаната скорост обстановка.

Как да конвертирате Охлаждане Tons да киловата

The тон на охлаждане, по-известен като хладилни тона или ТР , и често съкратено просто на т е стандартна американска единица за измерване , което показва капацитета на охлаждане оборудване като цент

Περισσότερα >
Как да спечелим Log Мебели

Как да спечелим Log Мебели . Можете да направите рустикални мебели от трупи в няколко стъпки . Начинаещите трябва да се опита да изгради основен дневник маса преди да се премести , за да направи по-на

Περισσότερα >