Как да се чисти на Mastercool Evaporative Cooler

охладители Mastercool изпарения се предлагат в няколко различни стилове , но общият елемент на Mastercool е накладките , които са дебели хартиени подложки, които могат да траят от няколко сезона , ако те се поддържат чисти . Изпарителен охладител използване е ограничено до области, които имат ниски нива на влажност и високи летни температури. Тези части на страната също имат твърда вода с много разтворени вещества , които събират върху накладките , като намалява тяхната ефективност. Поддържане на накладките и охладител за свободна от депозити е най-големият скучна работа в почистването охладител Mastercool . Нещата ще трябва
Hose
Мощност шайба ( по желание)

Покажи повече инструкции

1

Изключете хладилника и го изключете . Нека другите да знаят, че са почистване на охладителя , така че те да не се допусне по непредпазливост го включете обратно и я стартирайте. Охладителите имат много движещи се части, които могат да бъдат опасни , когато ги почиствате.

2

Закачете маркуча до кран и пуснати на разпръскващата дюза . Многонапластени подложки могат да изискват налягане за миене напълно да почистите накладките , въпреки че можете да направите ефективна работа с помощта на маркуч с най-високото си с тясната спрей, за да се увеличи налягането на водата .


3

Вземете рамката или рамките на разстояние от охладителя за достъп до накладките . Подложките могат да бъдат трудно да се премахне , тъй като седят толкова плътно вътре в рамките. Повечето охладители Mastercool използват холдингови барове метални да закотви накладките в рамките. Извадете решетките и извадете накладките . Ако те се придържат , използвайте отвертка, за да развърже ръбовете на накладките , докато не са достатъчно на сцепление , за да ги извади . Обърнете внимание на горната част на подложката , която вероятно има дебел плат парче на върха, който по-добре разпределя водата , която изтича от паяк охладителя му .

4

пуснете водата и настройте дюзата на спрей настройка. Подпри накладките срещу нещо вертикално и да започне пръскане накладките да прати хлабав мръсотия и отлагания на разстояние от външната страна на подложката . Завъртете подложките отново и направете същото с другата страна.

5

Огледайте перките на рамите . Ако те имат някакви минерални отлагания по тях , използвайте маркуч и пръскачка за почистване на депозитите на разстояние . Депозитите могат да се образуват на тези перки и пречат на въздушния поток , които влизат в охладителя . Не използвайте остри метални предмети, за да почистите перките , защото боята може да отпадат , създавайки ръжда по -хладните рамки .

6

Погледни вътре на охладителя . Ако седименти са депозирали в долната част на хладилника , отстранете преливната тръба и източване на водата , като се използва ръката си , за да се уверите, че всички твърди вещества се смесват с водата , така че те изтичат в канала. Довършете почистването на коритото чрез завъртане на маркуча до ниска и промиване на всички останали мръсотия или солни отлагания.

7

Поставете подложките обратно в рамката , се увери, че ще ви постави на върха на подложката в горната част на рамката и преинсталирате в охладителя . Сложете преливната тръба обратно в и зареждане на охладителя .

Creamware Pulsar 2 Характеристики

The Creamware Pulsar карта е един слот PCI аудио- базирани карти за Windows компютри , което означава, че тя заема само един слот на дънната платка . Познаването на конкретни спецификации за пулсара с

Περισσότερα >
Как да спечелим Slip Калъфи за трапезария Столове

Ако имате стари столове, които се нуждаят от покритие или нови, които не искате да получите мръсно, направи кълъфки за вашата трапезария столове за защита или скрие недостатъците . На Slipcovers плъзг

Περισσότερα >