Home & Garden >> у дома градина >> Building & Remodeling >> Home Building >> Content

В нормална дебелина на стена Foundation

A фондация основа и стена трябва да поддържа теглото на къщата и да се противопоставят на страничните натиск от нормални условия на запълващите . Сеизмичната активност и други тежки условия на околната среда може също трябва да бъдат разгледани в фундамент дизайн. Теглото на къщата е прехвърлена на нога , и стената на фондацията осигурява основата за формиране къща . Минимални изисквания са изложени в строителните норми , включително дебелина фондация стена. Начала и Фондация

Къща фондации са основно тип конзола на подпорна стена , с стволови стена, поддържана от начала. Почва упражнява натиск върху страничната стена ; на нога предотвратява натиска от преобръщане или плъзгане на стената. Друг фактор за здравината на конструкцията на фундамента е носимоспособността на почвата. В крайна сметка почвата носи голямата част от теглото на къщата като теглото се разпределя чрез нога и да се прехвърлят към почвата .


Армировка

Минималната якост на фондация бетон изисквани в строителните норми е £ 2,500 на квадратен инч. Спецификацията на дизайна е по-висок в областите, предразположени към земетресения или екстремни метеорологични условия . Минимум на сила се отнася за якост на натиск , съпротивата на силите натискане върху него . Бетон има ниска якост на опън ; го пукнатини от сили разтягане , като замразяване - размразяване активност в почвата . Армировка подобрява якостта на опън на бетонови фундаменти и основи , за да се увеличи устойчивостта на напукване . Продажба и Наем на Фондация Стени

стени

фондацията трябва да бъде поне толкова широк, колкото в рамка на стената на къщата. Минималната дебелина на стената се определя и от височината на стената , класификацията на почвите , а височината на небалансирано запълване , или засипване само от едната страна на стената . За гладки бетонни стени - стени , които са без или с малко армировка - 7 1 /2 инча дебелина е адекватна. Те трябва да са 8 фута или по-малко във височина , с разлика от не повече от четири фута между нивото на пода вътре и ранга покритие върху външната стена .


Foundation Дебелина на стената
< BR >

Строителни материали влияят на дебелината изисква за стената . Къщи с дърво, метал или винил сайдинг нуждаят стени 8 инча дебелина . Тухла фурнир изисква стени 10 до 12 инча дебелина , за да остави място за една стълба да подкрепи тухлата . Стени -висока от 8 фута изискват увеличена дебелина ; армировка увеличава както . Спецификации на Фондацията се намират в местните строителни норми и са насочени специални условия, които засягат основата на къщата , като сеизмична активност и почви с ниска носимоспособност .


От:http://bulgarian.98905.com/building-remodeling/home-building/1019122929.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.