Как да се премахне наслагванията Rinnai бойлери

Rinnai предлага линия на Tankless бойлери , които се затопли водата , докато го използвате. Въпреки липсата на голям резервоар за вода , този тип бойлер все още може да се запушва с минерални залежи . За премахване на накип бойлера периодично, за да се подобри нейната ефективност. Промийте единица с бял оцет. Указанията за отстраняване на котления камък могат леко да варират , в зависимост от конкретния модел , който имате. Когато се колебаете , обърнете се към ръководството за експлоатация или се свържете с Rinnai . Нещата ще трябва
5 - галон кофа
4 галона бял оцет в
Покажи повече инструкции

1

Изключете нагревателя на вода и затворете двете спирателни вентили .

2

Прикрепете маркуча на изхода на помпата за студена вода линия . Закачете дренажния маркуч към вентила на услуги. Поставете другите краища на двете тръби в 5 - галон кофа .


3

Налейте 4 литра дестилирана бял оцет в кофата .

4

Отворете и двете на вентилите на услуги и включване на помпата. Изчакайте един час, за оцета да циркулира в бойлера и премахване на минерална натрупване . Изключете помпата.

5

Извадете маркуча за източване от кофата . Премахване само маркуча , който е свързан към вентила на услуга , а не на маркуча , която е свързана със студена вода линия . Дръжте другия край на маркуча за източване свързан към вентила на услуги.

6

Затворете вентила за услуга, която е свързана със студена вода линия . Отворете спирателния кран свързана със студена вода линия . Нека водата циркулира в продължение на пет минути.

7

Затворете вентила на услуги, който е свързан към линията на топла вода . Отворете спирателния кран топла вода линия.

8

Извадете и двете от маркучите от нагревател за гореща вода .

9

Затворете спирателния кран на студената линия вода и премахване на студа вода в системата филтър . Изплакнете филтъра за да премахнете минерална вътрешната температура и да го замени . Отворете спирателния кран за студена вода линия .

10

Включете електрическото захранване на нагревателя на вода .