Как да Wire вентилатор на тавана с открити проводници

Докато идеята за работа с електричество и инсталиране на вентилатор на тавана може да изглежда обезсърчително , той всъщност е сравнително проста задача , стига да вземе подходящи предпазни мерки . Ако жици вече са били експлоатирани от вашия прекъсвач кутия и са изложени от тавана , най-трудната стъпка е вече приключила . Нещата ще трябва
вентилатор на тавана, несглобени
Телени резачки
Utility нож
Две оранжеви ядки телени MarketBook.bg: Покажи повече инструкции
Подготовка

1

Изключете захранването към откритите кабели. Ако сте уверени в етикетите си прекъсвач кутия , можете да просто флип прекъсвача в контакта или помещението , върху което работите . Ако има някакво съмнение за които прекъсвач да обръщате, тя е най-безопасният да флип на главния прекъсвач . Това ще изключи всички от властта в дома си.

2

Идентифицирайте вашите жици. Има две жици , които излизат от тавана , едно бяло и едно черно. Има най-малко три жици , излизащи от вентилатора. Черният кабел е " гореща " проводник , който пренася електрическата енергия в мотора на вентилатора. Белият жицата е неутрална , и зелената жица е заземяването . Ако вентилаторът има светлини , ще има и синя жица , която е най- гореща жица, която пренася електричество за осветлението.


3

Clip проводниците , излизащи от мотора на вентилатор на тавана , оставяйки всеки проводник е от четири инча. Газа на половин инч дължина на изолацията на разстояние от края на всеки проводник .


Окабеляването на вентилатора

4

Туист откритите краища на зелени и бели жици заедно , след това да ги извие заедно с бялата жица излизаща от тавана , осигуряване вързопа с една от вашите телени ядки.

5

Туист черни и сини жици заедно ( няма да има синя жица ако вентилаторът не разполага с осветление ) , след това да ги извие към черен проводник , излизащ от тавана , осигуряване вързопа с тел гайка .

6

може да има и една червена жица излизаща от тавана . Ако има , свържете синия кабел от вентилатора на тавана на червената жица . Вашият окабеляване ще бъде: бяло- зелено от вентилатора е свързан към бялата от тавана ; черното свързано с Черно ; и синьото свързан към червеното.

Каква посока трябва тавана вентилатор Blow а да се отървем от Hot Air

? Вентилатори подобряване на нивата на комфорт и по-ниски разходи за енергия , но те са най-ефективни , когато са инсталирани , оразмерена и се управлява правилно . Съвременните фенове таван включват

Περισσότερα >
Craft Идеи със стари огради Дъска

Вместо да изхвърлите старите си оградни дъски , да намерят начини да ги използват повторно . Старите оградни дъски могат да бъдат функционални мебели парчета или произведения на изкуството, които може

Περισσότερα >