Как да тествате на Hall сензор за LG Washer

сензор зала на LG перални машини монитори дали двигателят е обръщат или не. Когато контролният панел показва " LE " код за грешка , датчикът за зала се казва панел , че барабанът не се върти , защото моторът не е успял или кабелния сноп , свързващ сензора зала към контролния панел е да се развърже . Проверка за да се гарантира кабелните е сигурна на сензора за зала и тестване на сензора може да ви позволи да знам дали сензорът трябва да се смени . Нещата ще трябва
Bucket
отвертка
17 mm гнездо
Socket гаечен ключ
Двупроводни електромер
Small навреме отвертка
сензор Замяна зала

Покажи повече инструкции

1

Изключете предно натоварване LG шайбата от електрическия контакт . Извадете шайбата от стената, за да получите достъп до задния панел на устройството .

2

Изключете топли и студени клапаните водоснабдяване на стената зад пералнята . Изключете топли и студени водопроводи шайбата е от стенни клапи и ги спуснете в кофа за улов на водата от вътрешността на линиите .


3

Отстранете монтажните винтове от задната на LG шайбата е панел . Плъзнете панела нагоре , след това издърпайте панела навън от шайбата да изложи на задната част на коритото и ротора.

4

Развийте център болт от коритото с помощта на 17 мм букса и гаечен ключ . Завъртете по часовниковата стрелка, ротор , докато въртите болта обратно на часовниковата стрелка . Wiggle ротора на гърба на шайбата да изложи на статора.

5

Освободете проводниците на статора от задната част на шайбата чрез премахване на винта провеждане васалите на статора тел и скобата на статора проводник към шайба. Отстранете винта провеждане жицата заземяване към задната част на шайбата .

6

Махни шестте болта , държащи статора към шайбата . Отделяйте пластмасовата сензора на мотора , или сензора зала , чрез издърпване кабелните от конектора на сензора. Оставете другия тел конектора прикрепен към статора.

7

Имате помощник задръжте статора от бялата пластмасова халка . Завъртете статора така отворения конектора на сензора за зала е обърната към вас . Брой на отворите за конектора на сензора зала от едно до пет , като се започне с откриването на ляво .

8

Задайте диска за избор на двупроводна електрическа м до 50 DCV , или постоянен ток волта. Поставете един щифт в отвора пет и един зъб в отвора четири . Включете пералнята в контакта на стената . Натиснете само бутона на захранването , не натискайте старт. Водомерът трябва да се регистрират между 10 и 15 волта DC .

9

Поставете зъбците в отворите една и четири . Бавно завъртете барабана посока на часовниковата стрелка на ръка. Водомерът трябва да се регистрират 12 волта DC . Преместете зъба от отваряне един към отваряне две . Завъртете барабана отново. Водомерът трябва да се регистрират 12 волта DC . Иглата трябва да " пулсира " между 12 и нула непрекъснато по време на всяко изпитване. Ако някой от тестовете не успяват да се регистрирате DC напрежение , сменете сензора на Хол.

10

Извадете шайбата LG . Плъзнете малка решетъчна отвертка под пластината държи оригиналния сензор зала към статора , ако това е необходимо да се замени датчика. Снимайте новия сензор върху статора.

11

Включете кабелния сноп на датчика зала в новия сензор . Сглобяването на пералната машина LG чрез обръщане на демонтаж стъпки.

Как ли един Support безопасност на доменна пещ Работа

? Тежка техника идва с множество опции за поддръжка . Да предположим , например , закупуване на малка доменна пещ за дома метал цех или друг плавателен съд или домашен бизнес начинание а. В момента на

Περισσότερα >
Комплекти за Изграждане на Glass дисплей за препариране Холни маси

втъкан дисплей препариране в декор на Вашия дом може да бъде трудно . Ключът е да се направи дисплея функционален . Въпреки, че това може да не е практично за цялото тяло на монтиране на лос или мечка

Περισσότερα >