Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Дървета >> Content

Колко Nitrogen се нуждае от Сацума Orange Tree

? Сацума мандарина портокали ( Citrus ретикулата ) наричани също Сацума мандарини , са сортове мандарини , портокали с тънък , диарични кора. На повече от 100 Сацума сортове са най- студено -издръжливи от всички портокали - можете да ги отглеждате в Министерството на земеделието издръжливост зони растителни САЩ 8б през 11 Satsumas нужда между 1 /2 и 1 1/2 кг азот всяка година. . Изчисляване Край Nitrogen

Край на азот е различна от сумата на азотни торове . Тор номера показват тегловното съотношение на азот , фосфор и калий. Амониев сулфат е 21-0-0 , амониев нитрат е 34-0-0 и Уреята е 46-0-0 . За да се изчисли размерът на реалния азот в тези торове , умножете общото тегло на тора от първия брой . За пример, 20 кг амониев нитрат съдържа 20 х 0,21 или 4 1/5 паунда на действителното азот. Използвайки същия метод на изчисление , на 20 паунда на урея съдържа 9 1/5 паунда на действителното азот.


Young Trees

Ако Сацума е от 2 до 3 години , разпределени на 2 супени лъжици застроена азот над своите корени след кладенец . Азотът може да бъде под формата на амониев нитрат , амониев сулфат или карбамид . Направете това 3-4 пъти през първите две години и да удвои скоростта на третата година . Направете първата заявка в началото на пролетта , а вторият преди началото на лятото. Направете допълнително заявление през есента , само ако живеете в незамръзнала климат. Ако приложите азот в края на сезона , това може да забави узряването на плода. Да не се прилага повече азот на теорията, че повече е по-добре . Прилагането на твърде много азот може да намали способността Ви Сацума дърво , за да издържат на студ. На мястото на тези химически торове , разбъркайте в 1 галон компостират тор в почвата под дървото , като се уверите, можете да го поливате добре .

От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/trees/1019113794.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.