Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Дървета >> Content

Как да порасна Cinnamomum Verum във Флорида

A неизменна част от много подправки шкафове и се слави със своята топла, пикантен аромат, тропически произход канела го растение, което само градинари живеят в изключително топъл климат трябва да се опитват да растат правят . Вярно канела дърво ( Cinnamomum Verum ) е родом от Шри Ланка и е непоносимост към студ и мраз , Харди от Министерството на земеделието на издръжливост зони растителни САЩ 9б до 11 , и може безопасно да се отглежда само във Флорида , на юг от Орландо . Намирането разсад или семена може да бъде предизвикателство , но засаждане и размножаване са сравнително прост даден правилните conditions.Things ви е нужно
Tree семена или разсад е. Компостирани тор
Shovel
Shade кърпа е. Large - габарит тел или PVC тръбите
Плат клипове или закопчалки MarketBook.bg: Покажи повече инструкции

1

Изберете подходящо отглеждане сайт в пълно слънце. Почвата трябва да бъде свободен от камъни , корени и други препятствия .

2

Изменя почвата в района, където канелени дървета ще бъдат засадени по изкопаване в една част компостират оборски тор на две части на родна земя , за да дълбочина от 15 до 20 инча. Канела е толерантен на относително бедни почви , и предпочита песъчливи места , обогатени с органични вещества .


3

Посейте пет до осем семена в запечатани найлонови торби , пълни със смес от равни компостират тор, торфен мъх , пясък и почва . Семена покълнат в 10 до 20 дни при температури между 68 и 86 градуса по Целзий , и изискват последователно влага по време на периода на покълване .

4

Тънки разсад до четири или пет на чанта след настъпване покълване . След два месеца изберете най-силните разсад за трансплантация.

5

Разсадът от изкопаване на дупка достатъчно голяма, за да побере корени разсад и покриване на корен топката с напълно изменен почвата. Космически млади дръвчета 9фут освен ако имате намерение за отглеждане на повече от едно дърво канела .

6

осигуряват сянка през първите шест месеца на растеж чрез зашиване на временна структура сянка от сянка кърпа и твърда тел или PVC тръба. Поставете жицата или тръбите в земята в четири точки на младия централата, след това свържете точките с хоризонтални дължини на тел или тръба за образуване на рамка. Закрепете квадрат със сянка кърпа на всеки ъгъл с помощта на кламери , дрехи щифтове или по-кратки парчета тел .

7

Хардън изключване на разсада , когато те са шест до 10 месеца. Нагласете ги на пълна слънчева светлина , като се премахне сянка плата в продължение на няколко часа при първата и постепенно увеличавайте времето разсад са в пълно слънце в продължение на две или три седмици.

8

оплоди млади дървета след сключване на първоначалния период засенчване . Нанесете 4 чаени лъжички на разсад на всички предназначение тор за с балансирано съотношение на азот, фосфор и калий и вода в добре . Оплоди през май и отново през септември . Оплоди дървета на възраст над 3 години в размер на 12 супени лъжици на растенията.

9

следи отблизо вода и торене на вашата млада дърво в продължение на три години като тя расте до падеж. Осигуряване на ежедневни дълбоки поливане от инча или повече през лятото в годините, когато валежите е под средното за страната. В родния му местообитание , годишните валежи е средно 72 инч или повече , в сравнение със средна годишна стойност на валежите е между 45 и 65 инча Флорида .

10

отрязани дървета обратно на земята , след като те са на 3 години . Съберете няколко нови издънки , които се появяват от пъна в следващите години за производство на подправки.


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/trees/1019113787.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.