Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Дървета >> Content

The Best фунгицид за Peach Leaf Curl

Праскова листа къдря е широко разпространено гъбично заболяване, причинено от Taphrina деформиращ . Гъбата се удебелява и къдрици нови листа , ако мокри и студени условия продължават повече от 12 часа , когато листата са първото отваряне. Засегнатите листа пожълтяват или кафяви и да падне , причинявайки на дървото, за да се произведе втори набор от листа. Производството на два комплекта от листа води до намаляване на растежа и производството на плодове , и може да направи дървото податливи на зимните травми. Медни продукти

Най-ефективните продукти за потребителския пазар са фиксирани медни фунгициди , съдържащи меден амониев сложни продукти и медни сапуни , съдържащи меден октаноат . Тези продукти са по-ефективни от добавяне на 1 процент градинарски масло. The Fair Oaks градинарство център , проект на Университета на Калифорния Cooperative Extension , намерени в техните проучвания , че меден сапун с градинарски масло контролира 80 процента от инфекцията , а меден амониев комплекс с градинарски масло контролира 70 процента от инфекцията .
фирмен указател Бордо смес

съставките за смес Бордо може да бъде трудно да се намери, но този дом - смесен фунгицид е ефективен , когато се смеси от сухи минерали точно преди приложение. Тя съдържа прах меден сулфат , хидратирани или гасена вар и вода. Спреят е корозивен и трайно петна дрехи, така защитно облекло и очила са задължителни при смесване и прилагане на праскова дърво. Бордолезов не е толкова ефективен, колкото фиксирани медни фунгициди , но е по-добре издържа на зимните дъждове.

От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/trees/1019113760.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.