Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Специалност Gardens >> Content

Как да порасна Тонкин Bamboo

Тонкин тръстика бамбук ( Arundinaria amabilis ) расте до 2 инча дебелина , с лек конус . Този вид на бамбук е бежов до златен на цвят, има дебела външна стена и гладка, по-малко изпъкващи възли. Използва се за растителна подкрепя и огради, производители лети прът благоприятстват Тонкин тръстика за производство на муха - риболовни пръчки. Tomkin тръстика се отглежда главно по поречието на река Sui в южната част на Китай в голямо количество валежи площ - 70 инча - където бреговете са стръмни , като предоставя много дренаж. Вие ще трябва бариера около бамбука да го съдържа , тъй като е течаща бамбук , който се разпространява чрез подземни rhizomes.Things ви е нужно голямо
3 фута 40 MIL полиетилен висока плътност бариери
лопата, багер или друго копаене оборудване
двустранно тиксо
Peat

Покажи повече инструкции
Barrier

1

Dig окоп 34 инча дълбоко целия път около вашата предназначени за засаждане зона на ръка с лопата или с помощта на багер или каналокопател . Angle окопа леко навън, за да се насърчи пътеки да излезе и от земята , където можете да видите и да ги отстранят .

2

Поставете 40 млн. дебел HDPE пластмасов лист в канавката , така че той е разположен по крайбрежието канавката от дъното до 2 инча над горния край на ямата . Тя трябва да следва леко ъгъла на контура на канавката .


3

Припокривайте всяко парче HDPE пластмасов лист от 3 ​​фута и запечата листовете един до друг , всеки 6 инча с двустранно лепящи лента. Стартирайте записа по целия път от долния ръб на HDPE до горния ръб и натиснете лентата здраво на място .

4

Зареждане на изкопа с материала отстранени по време на изкопа копаенето . Фирма за определяне на почвата от ходене върху него или с помощта на тампер на всеки крак . Използвайте подпочвения слой на дъното и след това добавете на горния почвен слой на върха. Това е друг метод, за да примамят работещи коренища на повърхността.


Засаждане

5

Изберете място за засаждане на вашия Тонкин тръстика бамбук , който е добре дренирана почва и къде температурата не пада под 10 градуса по Фаренхайт. Сайтът също трябва да получават пълна до частична слънчева светлина с вятър бариера.

6

Засадете си Тонкин тръстика бамбук през пролетта в области , които достигат до под нулата . В други региони като Флорида , машини всяко време на годината.

7

Dig дупка два пъти по- широк и на същата дълбочина като контейнер държите вашия бамбук.
Страница 8

Създаване на смес от почва от дупката и торф в съотношение 1 към 1 . Смесете заедно с лопата .

9

Запълнете дупката с почвена смес /торф оставяйки място за централата . Извадете растението от контейнера чрез разпространяване на пръстите на едната ръка и ги вдявате около или между вашите бамбукови стъбла в короната за подкрепа на почвата. Обърнете се гърнето и го разклатете няколко пъти, за да получите най- бамбука от пота.

10

Поставете тръстика бамбук растение Тонкин в дупката , така че почвата е на същото ниво , както беше в пота и попълнете с мръсотия . Натиснете почвата на мястото около централата внимателно, за да се осигури подкрепа за завода без да се скъса на корените.

11

Water новата бамбук растение с един галон на вода на 5 - галон размер на пота . Ако пота е по-малък , по-малко вода . След засаждане , вода често , два до три пъти на седмица , за да се запази бамбука от изсушаване прекалено много , докато са установени корените. Да не се оплоди в този момент.

12

Нанесете слой мулч , за да задържа влага и вода на почвата 2-5 пъти седмично и по всяко време на бамбук листа къдря .

13

оплоди само след инсталацията е добре установена , за да се позволи на корените да се изравнят с листата , така че растението не падне . Използвайте високо азотни торове а.


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/specialty-gardens/1019113556.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.