Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> храсти >> Content

Как да режеш Обрасли Олеандър

Малко храсти , пуснати на такъв надеждно красиво цвете шоу с толкова малко грижи, олеандри . Опустошенията на времето и времето , обаче , могат да причинят тези вечнозелени храсти , за да станат обрасли , отчасти изгорена и да са намаляващите изпълнение разцвет. A три - годишна програма за подновяване резитба е отговорът на тези проблеми , според Университета на Флорида Института по храните и селскостопанските науки на програмата. Драстично резитба всички наведнъж трябва да се избягва , тъй като ще се наблегне на храст , евентуално задействане отговор шок, който може да го убие. След режим на резитба продължение на няколко последователни извори ще възстанови олеандър до естествената си форма листни и стимулира стабилни blooming.Things ви е нужно
ножици или Loppers
Fine назъбен резитба видя MarketBook.bg: Покажи повече инструкции < Бразилски>
1

режеш обрасли олеандър в началото на пролетта , преди нов растеж е видим, всяка година в продължение на три последователни години, за да поднови безопасно за здравето на храста .

2

Cut обратно всички растителна тъкан , която е очевидно мъртъв , болен , смлени или повредени по друг начин . Място съкращава в здравословна дърво точно над здравословен чифт листа , по съребрена линия или пъпка . Изчистете далеч всички мъртви резници , така че да може ясно да се види и достъп до останалите отрасли .


3

Извадете една трета от най-старите клонове по целия път надолу към короната , точно над почвата линия, през първата година на подмладяване резитба. Направете чисти разфасовки с градинарски ножици , Loppers или глоба назъбен резитба трион. Разпределете съкращенията равномерно в храста да се поддържа приблизително симетрични и естествен външен вид .

4

Север половината от по-старите клони , които остават след първата година на бракуване . Премахнете тези в короната точно над почвата. Разпределете съкращенията равномерно да се поддържа цялостна балансирана форма.

5

режеш далеч последния от старата гора в третата година , надолу към короната . Съкратете терминалните върховете на всеки нов растеж, който се простира извън желаните граници , ако е необходимо, да се разбере , че ще се намалява производителността цъфтят по- терминал растежа премахнете .

6

Внимателно се съберат всички на резници през всеки резитба на сесията , както от почвата и от вътрешността на храст балдахин . Оставянето резници на гниене в храста кани болести и неприятели и също напуска олеандър търсите занемарен .


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/shrubs/1019112660.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.