Как да порасна Daphne Odora

Daphne odora , наричан още зимата или ароматно Дафни, е привлекателен храст, който осигурява едно вечнозелено акцент към пейзажа. Неговата лъскава зелена листна маса е заобиколен от бели полета и клъстери от уханни , белезникаво- розови цветя от средата на зимата до началото на пролетта. Отглеждане 5 до 7 метра висок и също толкова широк , храст процъфтява в Министерството на земеделието на растителна издръжливост Зони на САЩ от 7 до 9 . Включи Daphne odora във вашия двор или градина , за да оживи пейзажа с естествен цвят, когато други градински растения са dormant.Things Вие " ще трябва
Shovel
хумус
Compost
Рейк ​​
Organic мулч
Evergreen торове
Градинарски ножици
спрей бутилка
инсектициден разтвор, сапунена
<Бразилски> Покажи повече инструкции
е. 1

Намерете добре източване , плодородна почва в градината си с излагане на ярка светлина и сянка следобед . Разхлабете почвата на дълбочина от 6 инча в средата до края на пролетта , когато опасността от измръзване е преминал . Включване лопати на хумус и компост за подобряване качеството на почвата и дренаж. Смесете измененията добре и се ровя в почвата , за да изравни на върха.

2

изкопае дупка дълбока като корен топката и два пъти по- широк . Определете odora растението Дафне в дупката , осигуряване на върха на корена топката седи на 1 до 2 inches по-висока от повърхността на земята . Обратно запълни дупката с пръст и го натъпквам с ръцете си , за да премахнете капан джобове от въздух.


3

Промийте растението веднага след засаждането , да му осигурява бавна струя вода, докато почвата е равномерно влажна. След това , да предостави Daphne odora с един инч от вода всяка седмица , освен ако не е допълнено с валежи. Не позволявайте почвата да изсъхне .

4

Спред органичен мулч като дървени стърготини или борова кора около основата на храста , за да задържат влагата в почвата и предотвратяване на плевели от нарастващия около него. Съхранявайте мулч слой 2 до 3 инча дебелина . Избягвайте пряк контакт с багажника , тъй като тя причинява гниене.

5

Feed растението всяка пролет с торове , специално формулиран за евъргрийни . Следвайте указанията на етикета за разходни норми , разпространение гранули тор около основата на растението. Промийте почвата леко след това да се освободи хранителни вещества в почвата.

6

режеш Daphne odora храст леко , веднага след като завършва цъфтят . Нерешителен човек прекарва или избледнели цветя и нарязани обратно стария цвете стъбла до една четвърт от най-горните листа. Отрежете съвета на външните клонове в края на зимата , точно преди пролетта на растеж, за да поддържа форма и размер. Клип мъртъв , сушене или повредени клони , когато е необходимо . Събирайте изрезки и го изхвърлете.

7

Огледайте храст за вредители като листните въшки , акарите и мащаб. Изкарвам вредителите със спрей на вода от маркуч , или да използвате инсектициден сапунен разтвор , за да възпре големи нашествия .

Как да отстранявате за Bosch миялна машина Model SHU43C05UC/17

съдомиялни машини да ви спести стотици часове от времето си всяка година , като се замени досаден ръчно миене на съдове . Въпреки това, ако вашият модел миялна машина Bosch SHU43C05UC/17 изведнъж спря

Περισσότερα >
Как да се идентифицират Ethan Allen Мебели

Идентифициране на Ethan Allen парче на мебели - ретро или модерен - чрез завъртане на различни надеждни ресурси, за да обоснове твърдението си . Независимо дали търсите за печатни материали , мебели е

Περισσότερα >