Как да режеш китайски Snowball

The Chinese снежна топка ( Viburnum macrocephalum ) е разновидност калина роден в Китай, и е зима Харди в USDA зони от 6 до 9 Това широколистни храсти функции дълбоки зелени листа и клъстери на панаирджийски бели цветя , които цъфтят в . май и юни. Възрастни храсти варират от 6 до 20 фута височина , така и на широчина , което китайците Snowball подходящ скрининг или хедж растение. Този издръжлив храст изисква много малко поддръжка, но от време на време резитба може да помогне за запазване на завода в оптимално здраве и form.Things ви е нужно
Градинарски ножици MarketBook.bg: Покажи повече инструкции

1

режеш китайски снежна топка храсти веднага след цъфтежа. Това калина сортовете цъфти върху растежа на предходната година , така че не искам да се режат , преди да се появят пъпки. Резитба на храсти малко след цветята избледняват позволява на всеки нов растеж на растенията време да узреят преди повреда зимата метеорологични хитове.

2

Изрежете всички болни , мъртви или повредени клони веднага след като сте ги забележи . Това предпазва от насекоми и нови патогени от навлизане на потърпевшата растителна тъкан. Винаги режеш тези проблемни отрасли назад най-малко 2 инча последните засегнатата област , за да се гарантира, че те нарежа на здрави дърво.


3

Thin вашия китайски снежна топка , за да отвори центъра на храста . Това позволява на слънчевата светлина да достигне до вътрешните клони и насърчава здравословния вентилация на въздуха, и двете от които са фактори за предотвратяване на болести по растенията .

4

Започнете процеса на резитба , като изрежете най-старите клони . По-стари китайски клонове снежни топки без или с много малко нови цъфти произвеждат . Използвайте градинарски ножици за рязане на клони там, където те се срещне с майка стъблото. Това насърчава по-нови клонове да произвеждат цветя.

5

Нарежете гръб на най-високите клони , за да насърчи растежа на странични разклонения . Направете тези съкращения на около 1/2 инча над спящи пъпки , листа или клон кръстовище .

6

Отрежете всички клонове, които стърчат над върха на храста . Направете тези заблудени клони на едно ниво с останалите.

7

Следвайте естествената форма си китайски храст на снежна топка , докато резитба . Вие не искате да overprune растението и съсипе естествената си красота. Overpruned китайските снежни топки в крайна сметка изглежда рошава и непривлекателна .

Stack Размер за Smoker

Много различни конфигурации на камери, горивни камери и комини работят добре за домашно пушачи. Добавяне на височина до комина или увеличаване диаметъра на комина може да се повиши ефективността на го

Περισσότερα >
Домашно Bean Bag столове Инструкции

боб чанта столове са забавни , разнообразни парчета от мебели , които придават творчески апел към стаята си. Те се преместват лесно от стая в стая за допълнително сядане и лесно да съхраняват , когато

Περισσότερα >