Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> растителни Basics >> Content

Rosy зеленика Факти

роден в Мадагаскар, розова зеленика ( Catharanthus roseus ) Заводът произвежда бели и розови цветя и процъфтява в по-топъл климат . Заводът за под- храст често се използва за украса на градината стени и като капак на земята , докато сокът от дръжките на розова зеленика се използва за медицински цели. Plant

Rosy зеленика , член на семейството на растенията Apocynaceae , също е познат като Мадагаскар зеленика и нос зеленика . Растението е подобно на обща зеленика ( Vinca ) само розова зеленика може да оцелее в по-високи температури. Отглеждане до 3 метра височина с един храст - като външен вид, листата на розови зеленика са зелени и лъскави и цветята са бели до тъмно розово, или често е комбинация от двете. Някои сортове растат по- нагоре , докато други пълзят близо до земята .


Отглеждане

A многогодишно растение , розова зеленика расте добре и в по-топъл климат и в Министерството на земеделието на САЩ за растителна издръжливост зони 9 до 11 . Най- розови зеленика се отглеждат растения от семена , но растението може да се reseed . След като разсад са покълнали , дръжте почвата около младите растения влажни . Торене розова зеленика не е задължително, но е полезно , когато растенията са млади . Растението вирее най-добре в пълен слънце и добре дренирана почва . Бъдете внимателни да не над - вода зрели растения . Rosy зеленика растенията произвеждат цветя през пролетта и есента.

От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/plant-basics/1019026722.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.