Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> растителни Basics >> Content

Има ли Green Ivy на триделни Margin

? Бръшляна са увивни растения или изоставаше с гланц, вечнозелени листа роден в голяма част от умерения свят. Въпреки, че може би най- често се мисли във връзка с техните способности за катерене - терминът Ivy League правят ни мислят за улегнали сгради колеж , украсени с панделки на прикрепен бръшлян - те също намери популярната употреба като обложка на земята , особено в сенчести места . The American Ivy общество отличава сред девет различни видове бръшлян листа по системата Pierot , вариращи от изпъстрен с форма на сърце и " странности ". Всички истински бръшляна , обаче , са триделни листа в един етап на растеж и без триделни листа в друг . Растежни етапи

Истинските бръшляна имат два етапа на растеж, на непълнолетния , по време на която заводът се изкачва и пълзи , и зряла фаза , когато те достигнат върха на тяхната подкрепа и поемат по- обрасъл с храсти вид. Според Университета на Калифорния, Дейвис, бръшляна от рода Hedera обикновено произвеждат тъмно-зелени , три триделни листа до 12 см дълъг в тяхната ювенилен етап , който може да продължи в продължение на 10 или повече години , както и яйцевидни до диамант с форма на листа до 6 инча в възрастен етап не- катерене на растеж.


английски Ivy

общата английски бръшлян ( Hedera спирала ) , като бележките Мисури Ботаническата градина , е по време на нейното младежко етап 4 - инчов , тъмно зелени листа с 3-5 лобове накацали върху не - цъфтящи стъбла, и като възрастен, които не са триделни , с форма на сърце листа на стъблата това цвете през есента. Харди в Министерството на земеделието на растителна издръжливост зони от 4 до 9 САЩ , Английски бръшлян може да бъде много агресивен , толкова много, така , че някои юрисдикции, се отнасят към него като " вреден плевел " и призовават за използването на неинвазивни алтернативи.

От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/plant-basics/1019026647.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.