Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> отглеждане на зеленчуци >> Content

Засаждане японски Краставици , лимон Краставици и Бел Peppers

японски краставици са дълги , гофрирани видове , които не се нуждаят от пилинг , тъй като тяхната кожа е тъмно зелено като годни за консумация като плътта им . Лимон краставици имат ядливи пилинг , както и, но зрял кръг и жълто. И двата вида Cucumis Sativus са най-добрите , отглеждани на пергола , тъй като постоянен контакт със земята може да ги накара да се обезцвети или деформирана . Чушки ( Capsicum anuum ) идват в много цветове, но постоянно ъгловати форма. Те се започва по-рано от краставици , но се ползват със същите градински условия. Нещата ще трябва
Compost
пергола
японски и лимон краставица семена
Six - инчов саксия
Водороден пероксид Shovel

Low - торфена почва или семена отправна разбъркайте
Разсад топлина мат
Dishpan
Разсад саксии
Bonemeal MarketBook.bg: Покажи повече инструкции
Засаждане японски и лимонови Краставици

1

Изберете парцел за вашите японски и лимонови краставици с леки, песъчливи почви и пълно слънце за по-голямата част от деня. Изчакайте, докато в началото на лятото , когато температурата на почвата се е повишила до най-малко 60 градуса по Фаренхайт за да посее семената си . Две седмици преди да имате намерение да засадят пластира , се разпространява два инча на компост над повърхността на почвата и го копаят инча

2

Позиционирайте пергола , която е най-малко 4 фута висок и дълъг десет фута . Начертайте една - инчов - дълбоко ред в почвата , успоредна на пергола и един крак далеч от него . Plant си японски и лимон краставица семена 1 фут освен в ред и ги покрийте с почва.


3

Water почвата добре и да гледате за семената да покълнат в рамките на седмица до десет дни. Продължете да поливате разсад достатъчни, за да се запази тяхната почва леко влажна по всяко време , но предотвратите появата на влага върху листата си .


Засаждане чушки

4

Посейте си чушки закрито в средата на пролетта , два месеца преди да имате намерение да ги трансплантация в градината в началото на лятото . Напълнете 6 - инчов гърне с почва или семена -стартови микс, който е с ниско съдържание на торф, като торф може да инхибира пипер кълняемост. Потопете за кратко на семена в водороден прекис , за да се премахнат всякакви гъбички върху тях , и ги изплакнете с вода.

5

Навлажнете почвата в саксията и растителни семена чушка половин инч един от друг и един - осми инчов дълбоко . Покрийте саксията с найлон , го поставете върху разсад топлина мат да осигури температури в ниските 80- F и следете за семената да покълнат след около седмица .

6

Извадете обвивка и позицията пластмаса пота под лампи за отглеждане във времето , за да се кандидатира за най-малко 12 часа на ден . Ако растат светлини не са на разположение , поставете го на перваза на прозореца , който получава най-малко пет часа слънчева светлина дневно. Завъртете тенджерата често, за да се предотврати разсад от наведе се към светлината .

7

Водни разсад , когато повърхността на почвата се чувства суха на пипане , чрез задаване на саксията в dishpan , който съдържа един инч или така на вода. Оставете тенджерата да изготви влага чрез своите дренажни отвори , докато повърхността на почвата отново е влажна .

8

трансплантация на разсад в отделни разсад саксии , пълни с ниско - торфена почва , когато те са два инча висок. Смесете една супена лъжица костно брашно в почвата на всяка саксия .

9

Преместване на разсад на открито, за сенчесто място няколко седмици преди да имате намерение да ги постави на земята. Постепенно ги излагайте на пряка слънчева светлина , докато те са я получава по-голямата част от деня. Ги трансплантация в градината , по време на период на облачно време , за да се намали трансплантация шок , да ги създава 18 инча един от друг.


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-vegetables/1019025763.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.