Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Отглеждане на лалетата >> Content

Как да засадят луковици на лалета във ваза на закрито

Лалетата са луковични растения се ползват за тяхното разнообразие от цветове и ниски разходи за поддръжка . Въпреки че обикновено се мисли като открит пролетно цвете , лалета може също да се отглеждат на закрито чрез процес, наречен " принуждава ". Принуждаването причини луковиците да цвете извън нормалното им цъфтят сезон. Задължава крушки да расте във ваза на закрито предлага едно докосване на цвят по време на дългите дни на зимата . Нещата ще трябва
Ваза
Tulip крушки
почва
Plastic хранителни стоки чанта MarketBook.bg: Покажи повече инструкции

1

Пот лалета през октомври за цветя, които ще цъфтят през зимните месеци . Използвайте само един сорт лалета на ваза , за да се гарантира, че всички растения цъфтят по едно и също време.

2

Изберете ваза достатъчно голям, за да побере луковици на лалета . Шест лалета обикновено могат да се отглеждат в целия 6 - инчов ваза без пренаселеността .


3

Напълнете вазата с почва . Поставете луковиците близо един до друг в горната част на почвата , с ¼ - инчов пространство остави на върха , за да се даде възможност за поливане. Засадете луковиците с " носа " на всяка крушка е обърната нагоре . Покрийте всяка крушка с пръст, но оставете носа без мръсотия и непокрита.

4

Water луковиците веднага след като те са засадени . Поливайте редовно , тъй като те растат. Не позволявайте на почвата да изсъхне .

5

Покрийте вазата с пластмасова торба за хранителни стоки , че има няколко дупки в него . Поставете покрита вазата в хладилника . Tulip крушки трябва да има 12 до 13 седмици на ниски температури , преди те ще цъфтят .

6

Извадете вазата от хладилника три до четири седмици , преди да искате луковиците да цъфтят . Поставете вазата на място, където температурата ще остане между 50 до 60 градуса по Целзий , докато не започне да расте . Вазата може след това да бъдат преместени в едно слънчево място, което е далеч от пряка слънчева светлина. Продължи към водата като лалета растат .


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-tulips/1019025547.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.