Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Отглеждане на домати >> Content

Как да тествате Невярно Плътност

< р > Невярно плътност тестване се използва по време на поле строеж върху почвата. Плътността на почвата е тестван, за да се гарантира, че почвата е достатъчна гъстота за уплътняване и поддръжка на сградата или на път, който се строи . Полевите тестове плътност сравнява резултатите от плътността взети в почвата до плътност лаборатория уплътняване . Сравнението определя процента уплътняване в изследваната почва .
Което ви е нужно
Nuclear габарит

бормашина прът

Инструкции
1 < р > Изготвяне на равна повърхност на почвата на мястото на тест. В дъното на устройството за ядрена габарит трябва да осъществи контакт с повърхността . Отстранете рохкава пръст или друг материал от мястото на тест преди тестване.

2 < р > Пробийте дупка две инча по-дълбоко от максималната дълбочина тестване на почвата , като се използва бормашина прът.

<Бразилски > 3 < р > Сложи ядрената габарит на подготвен плосък повърхността на почвата и поставете сондата в дупката. Уверете се, че устройството е поставена правилно и седи здраво на повърхността, докато сондата е в контакт с външната страна на дупката датчиците на сондата.

4 < р > Run тестовете три пъти. Re -местния габарит между всеки тест. Регистриране на степента на плътност и влага на всеки цикъл изпитване . Устройството ще прочетете стандартното ниво на плътност, областта суха плътност, областта мокра плътност и съдържание на влага .

5 < P> Сравнете резултатите от вашата област плътност на известните си плътност лабораторен контрол . Повечето държави имат контролна крива уплътняване , която да представлява характеристиките на почвата за тази област. Отделът състояние на транспорта публикува статии относно контролни криви уплътняване . Така например , на Държавния департамент на Transprotation геотехника отдел New York има отлична крива контрол уплътняване .

От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-tomatoes/1019133232.html
авторско право © у дома градина Всички права запазени.