Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Отглеждане на ягоди >> Content

Как да порасна Thai Basil

< р > Василий идва в много разновидности и да добавите аромат на готвене при всяко хранене . Тайландски босилек , известен също като Oriental босилек или азиатски босилек, осигурява повече от фаул за кухни , които призовават за тежки подправки като индийски или тайландски храни. Както и при другите сортове босилек , тайландски босилек е лесно да се грижи за и се нуждае от два ключови елемента , изобилие от слънце и добре дренирана почва , за да расте.
Което ви е нужно
тайландски босилек семена
почвата < Бразилски>
малки саксии

Инструкции
1

Plant тайландски босилек семена в плитък съд на закрито, извън след опасността от измръзване е преминал , или когато дневни и нощни температури са над 50 градуса F.

2 < р > Spread семена тънко и се покрива с 1/8 инч от богата почва . Космически редове от растения около 12 до 18 инча един от друг . Световния съюз 3 < р > Дръжте тайландски босилек растителна подложени на тежки слънчева светлина през цялото време, ако е възможно, или най-малко от 4 до 6 часа на ден. Навлажнете почвата често. Очаквайте кълняемост да се случи на 1 до 2 седмици след засаждане на семена.

4 < р > Премести стайни растения извън когато те достигнат височина от 2 до 3 инча. Спред разсад от 8 до 10 инча един от друг , като маршрут система босилек е много силен . Продължи да се хранят тайландски босилек растението с компост и тор , за да се запази почвата богат.

5 < P> Извадете листата в горната част на стъблото , вместо един по един . Прищипват листа в точката на пресичане на листата , за да се насърчи нов растеж . Предотвратяване на цъфтежа на тайландски босилек растението чрез премахване на издънки често.

6 < P> Изплакнете наскоро отрязани листа под хладка вода и подсушете , преди да използвате . Добави тайландски босилек да тайландски, индийски и италиански рецепти за салати , супи , разбърква СРЮ и други ястия . Включи тайландски босилек в чай или масло и оцет дресинг .

От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-strawberries/1019133062.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.