Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Отглеждане на ягоди >> Content

Да Ягоди растат в Повишени Траншеи

? Ягодите са ниски , Вайнинг овощни растения и живеят от три до пет сезона . Целогодишен растеж означава , че ягодите изискват добра циркулация на въздуха и отводняване , както по време зимата и лятото, което може да усложни нарастващите нужди. Plant ягоди в точното време и с правилния сайта и подготовката на почвата за най-добър успех. Сеитбен сезон

Ягода правят най-добре в топли засаждане сезони. Oklahoma State University Cooperative Extension препоръчва късна зима и ранна пролет насаждения в Министерството на земеделието на САЩ лозарски зони 8 и по-ниска , но отбелязва, че градинари в топлите винарски райони могат да засадят успешно в началото на есента . Винаги насадя ягоди на хладно и облачни дни , за да се запази разсад от изсушаване по време на процеса .


Сайта и Soil Elevation

Ягодите трябва пълна, ярка слънчева светлина през целия ден , с добра циркулация на въздуха и бързо, ефективно отводняване. Изберете сайтове, които се оттичат бързо през лятото и зимата , за да се държат растенията от удавяне или гниене в застояла вода . Ако не може да осигури бърз дренаж или добро качество на почвата , Purdue University препоръчва изграждането на почвата за да даде ягоди повдигнати засаждане сайтове. Продажба и Наем на изменения на почвата

Използвайте на изменение на почвата , за да се затопли , разхлабете и подхранване на почвата за засаждане , както и да се изгради повишени редове за ягоди здраве. Копаят в Топ 6 инча на почвата във вашата парцел , и добавете 6 инча от органичен компост , торф , слама , изгнила тор или друга органична материя за хранене и задържане на влагата . Обработете почвата за изграждане легла 4 до 6 инча височина и широчина три фута , с окопи се движат между тях за дренаж. Purdue University препоръчва смесване 24.06.24 тор в лехите за засаждане на ягоди даде бърз старт . Plant ягодови растения на всеки от 15 до 24 см в редовете .


Обновяване и Elevation

Поддържайте повишено расте в зима с есента ягодови ремонти . Косят ягодови растения надолу до рамките на 3 сантиметра от почвата след последното прибиране на реколтата , и да им даде 12-12-12 тор. Покрийте редовете с 1/2 до 1 инч на почвата за изграждане на нивото на почвата нагоре , и да чакат за ягоди пътеки да растат чрез новия почвата. Това ниво е вашият нов ягода легло .


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-strawberries/1019024942.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.