Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Отглеждане на розите >> Content

Лизол за мана по Roses

< P> Roses често са нападнати от мана, известен също като брашнеста мана. Има специализирани спрейове и процедури , предназначени специално да са насочени към болестта, въпреки че те не включват пръскане лизол марка почистващ препарат директно върху розов храст . Лизол прави, обаче , има своето място в арсенала на роза градинаря .
Брашнеста мана
< P> Тази гъба се появява най-често на нов растеж като плесен петна , предшествани от необичайно crinkling на засегнатите листа . Скоро петната мухъл растат " мъх ", или спори, които са меки и пухкава бяла на външен вид . Тъй като гъбата се разпространява по време на дните, които са горещи и сухи , придружен от хладните нощи с достатъчно влага , растението веднага се появява да бъдат покрити с фин бял " прах. " Световния съюз лизол
< P> Много заболявания , включително брашнеста мана , са преносими между розовите храсти. Те могат да се разпространяват от храстите са достатъчно близо една до друга , за да се докоснат един от друг, от вятър, пръски дъжд и дори чрез използване на заразени инструменти между храсти. Замърсени ножица на време резитба са отговорни за много болест, разпространявана сред рози. Използвайте лизол спрей или кърпички за дезинфекция на вашите градинарски ножици , преди да се премести в един храст , за да се спре разпространението на болестта .

От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-roses/1019132621.html
авторско право © у дома градина Всички права запазени.