Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Отглеждане на розите >> Content

Как да порасна японската Rosa Rugosa Розата

" японска роза " е псевдоним за rugosa Rosa . A бродещ 4 - до 6 -метровата храст, който може да нарасне до 8 фута широк , R. rugosa е идеалът роза за градинари с по-малко от перфектни почвата и няма време за роза грижи. Цветя R. rugosa , по- цъфтят от късна пролет до ранна есен, обикновено са силно ароматни , макар и по-малки и по-плосък , отколкото тези на хибридната чай . Японският розата прави най-добре , когато се отглежда в пълно слънце или частична сянка в зона 2а и горе на Министерството на земеделието на растителна издръжливост зона Карта на САЩ. Нещата ще трябва
Shovel
Rose торове
Тежки ръкавици
градинарски ножици
Резитба Loppers MarketBook.bg: Покажи повече инструкции

1

намери площ на градината , където почвата осигурява добър дренаж. Това е само търсене на R. rugosa прави на градинаря ; бавно източване на почвата може да убие растението. Ако локви остават в зоната два часа след проливни дъждове , изберете друго място .

2

Изкопайте 1- крак - квадрат, 1 -крак - всеобхватна зона на почвата. Развийте го , докато тя е мека и няма големи буци остават. Изкопайте дупка засаждане на същата дълбочина като саксията , в която R. rugosa се разраства , но като широк три пъти . Създаване на могила на почвата на дъното на дупката.


3

Махни японците са нараснали от своя пот от полагане на пота на едната си страна и го плъзнете навън. Внимателно разклатете рохкава пръст от корен топката и да използвате пръстите си , за да дразни корените от горичката . Поставете върха на корена топката на върха на купчината в дъното на дупката засаждане , така че корените висят отстрани . Те почти не трябва да миеш почвата. Направете могилата по-висока към пазят корените от огъване на дъното на дупката.

4

Запълнете дупката една четвърт пълна с пръст, след това се добавят вода, докато дупката е пълна. Изчакайте го да се отцеди и след това завърши попълването му с пръст . Pat около основата на R. rugosa с ръцете си . Поддържайте почвата влажна , докато не видите нов растеж и след това да започне постепенно изтънява . След инсталацията е установено , вода го три пъти в седмицата в продължение на 30 минути.

5

Feed японците са нараснали с търговска роза тор , на разположение на разсадници , градински центрове и онлайн търговците на дребно . Използвайте сумата, посочена на етикета за размера на вашия храст през пролетта и след всяко промиване на цъфтежа. Спрете торене осем седмици преди първата дата замръзване във вашия район. Окръг кооперация разширение агент във вашия регион може да ви снабди с тази дата .

6

режеш R. rugosa внимателно. Бастуни и стъблата са заредени с острите тръни , така че използвайте тежки ръкавици. Изчакайте до пролетта , докато той все още е латентен и няма опасност от измръзване . Отрежете всички от листата на храста на две седмици преди да резитба. Потърсете сиви бастуни първи . Това са стари и няма да цвете, така че да ги намалят точките им на произход. Оформете R. rugosa до формата , който желаете от рязане своенравната стъбла с точност до 1/2 сантиметър от пъпка . Посоката зародиш е изправена е посоката нова фотосесия ще расте.


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-roses/1019024707.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.