Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> отглеждане на растенията >> Content

Как да отрежете Purple Coleus

< р > източник в тропическа Югоизточна Азия, копривка ( Solenostemon scutellarioides ) расте като вечнозелено shrublike многогодишно , че става голяма могила . Суша и замръзване убие растенията. В Съединените щати , копривка се отглежда като лятото легла растение или растение . Съществуват безброй сортове , всички с богато оформени или брилянтно цветни или шарени листа. Purple ендивия видове може да се почиства , за да се насърчи bushiness или за отстраняване на умалителни тесни шипове цветя с лавандула -син цвят .
Което ви е нужно
Ножици

байпас или ръчни ножици
< Бразилски> Инструкции
1 < р > Pinch обратно на върха на клон на лилаво Coleus с върховете на пръстите си . Поставете показалеца и палеца 1/4 инч над чифт листа върху стеблото и отщипвам върха на стъблото му . Тази резитба техника е известна като прищипване .

2 < р > Подстригване обратно върховете на всички клонове в цялата Coleus . Не всички стъбла трябва да бъдат прищипани обратно към една и съща височина. Зашеметяващо дължината или височината на клона позволява повече светлина да проникне в растението, за да издържат на новите листа , които израстват няколко дни по-късно . Ако стъблата са по-големи и по-стегната , и пръста си не е лесно да се направи притискане модула , използвайте редовно ножица или нож , за да срежете резитба. Световния съюз 3 < р > прищипват нововъзникващите , удължаване цвете шпайкове от върховете в целия Coleus . Въпреки, че шиповете на цветя са интересни, те не са ефектни и обикновено бележат етап на растеж на по-високи , leggier клонове на лилаво Coleus . Сваляне на младите цветни шпайкове и браншови съвети скъсява растението и причинява по-плътна , листни Прераждане .

4 < р > Подмладете цялата лилаво копривка в средата на лятото или когато той е станал твърде голям и тромав . Премахване на цялото растение с байпас градинарски нож , рязане на цялото растение обратно с 50 до 90 процента . Можете да отрежете растението обратно до височина от само 6 до 12 инча и тя все още ще поникне нови листа, които са плътни , буйни и дълбоко оцветени .

От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-plants/1019132340.html
авторско право © у дома градина Всички права запазени.