Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Отглеждане на трайни насаждения >> Content

Направете ружи Bloom първата година ?

< P> ружи са дълго време в Северна Америка градина любими заведени от английски колонисти . Хората не са съгласни за това дали ружи са трайни насаждения , растения , които растат в продължение на повече от две години, или биеналета , тези, които вземат две години, за да завърши своя жизнен цикъл . Отговорът - и причината, има такова продължаващо объркване - е, че ружа са биеналета , но в зависимост от сорта и как да ги отглеждат , те могат също така да изпълнява като трайни насаждения и дори едногодишни . Ружи отглеждат като едногодишни , а също и на всеки две години видове , закупени като млади растения, готови за трансплантация , ще цъфтят през първата година .
Отглеждане ружи
< P> ружи изпращат до цъфтящи стъбла до 6 фута или повече и стреля в гърба на цветни лехи и цветни екрани растения . Въпреки тяхната елегантност, ружа са лесно да растат , перфектен за начинаещи градинари . Те виреят в пълен слънце и много видове почви , особено богата , добре дренирана почва с рН между 6.0 и 8.0. Ружи са тежки хранилки , така че редовно се добавят компостирани тор . Космически растения най-малко 18 инча един от друг - 24 to 30 инча , ако е възможно - за добра циркулация на въздуха и излагане на слънце , че се предотврати заболяване . Водни растения и по време на горещото време . Ружи имат дълбоки taproots , така че да ги пресаждат когато те са малки . В студено зимните области , мулч растения силно за предотвратяване на щети на пасивните терминални пъпки. Световния съюз Биенале ружи
< р > Започнете двугодишни растения от семена на открито в студена рамка или детска стая легло в края лятото или есента, най-малко два месеца преди замръзване. Семена бързо ще покълнат и произвеждат няколко големи листа . Мулч тези млади растения силно за зимата защита. Ги трансплантация на постоянни места за цъфтежа в началото на пролетта . Ружи започнали по този начин ще цъфтят от средата на лятото в началото на есента в USDA зони от 3 до 8. В зони 9 и 10 , определени млади растения в есента за пролетта цъфтят .

От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-perennials/1019132251.html
авторско право © у дома градина Всички права запазени.