Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Отглеждане на трайни насаждения >> Content

От Засаждане на Явявам се , колко време за Hosta Tuber да покълнат

?

, имаме следното предложение ( Hosta SPP . ) Са известни със своята твърда зелени или пъстри листа , който подобрява сенчести места, където други растения имат трудно оцеляване . Харди в американското министерство на издръжливост зони земеделието растителни 3 до 9 , те са на разположение като малки растения, които растат до само няколко сантиметра и като по-големи сортове , които растат толкова висок, колкото пет фута . Отглежда се най-често от клубени или части от голи корени, нов растеж излиза над почвата две до четири седмици , след като засадят клубените .
Закупуването Хоста Клубените

Можете да си купите частично разработен Хоста растенията във вана че не изисква нищо повече от прехвърляне на растението , почвата и всички , в подготвена дупка в земята. Тези , имаме следното предложение да вземат нито един момент на всички, за да се заселят в , и те осигуряват незабавен зеленина на иначе голата и неприятен сенчесто място . Голи корени или грудки обикновено са по-скъпи и могат да предлагат по-широк спектър от възможности за избор , когато става въпрос за разнообразие и колорит. Започването на Хоста от гола корен включва малко повече работа и по-дълго чакане за листа да се появи. Световния съюз засаждане Hosta
< р > План за засаждане голи корен грудки веднага, тъй като те могат да изсъхне бързо и не може да се възстанови. Ако не можете да ги получите в земята веднага , дръжте ги в кофа с влажна почва и ги насадя веднага щом можете. Изберете добре дренирана област и да копаят дупка за Хоста , че е само малко по -дълбоко , отколкото обща дължина на клубена е . Обогатете почвата с много органична материя под формата на възраст компост или оборски тор . Поставете клубен коренна край надолу в дупката и го напълнете с почва така , че върхът на клубена е visible.Water добре, докато почвата изглежда влажна , но не е достатъчно , така че почвата е наситена .

<Бразилски >
Гледането Hosta порасна
< P> в рамките на няколко седмици , нов растеж се появява под формата на малки зеленикави издатини , които се подават през почвата в горната част на Хоста клубена . В този момент, може да искате да дръпнете повече почва около развиващите се листа , докато тя остава видима. Когато първият ръст отваря в листа , растението започне производството на своя собствена храна от наличната слънчева светлина , и вашето растение е напълно установен и се аклиматизират към новия си дом . Световния съюз посадъчен имаме следното
< P> Като имаме следното растат , може да искате да се отделят зрели растения на няколко по-малки , за да разпредели около вашата градина. Можете да постигнете това или през пролетта или есента , като изкопаване на цялото растение нагоре и разклащане някои от почвата на разстояние. Използвайте остър нож за намаляване внимателно между две от най-големите клубените и да има отвор готов за всяка нова централа. Следвайте същата процедура за засаждане на клубените разделени , че си направил , когато се засаждат на оригиналния . Когато растенията се подмладяват следващия сезон , нов растеж излиза от където листата са загинали обратно за зимата.

От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-perennials/1019131992.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.