Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Отглеждане Mint >> Content

Как да се възпроизведе рододендрони

рододендрони ( . Рододендрони SPP ) са цъфтящи храсти или малки дървета , отглеждани за техните панаирджийски пролетни цветя в широка гама от цветове . Вечнозелени или листопадни растения растат добре в райони близо до брега и предпочитат обикновена вода . Рододендрони нуждаят от плодородни , кисели почви и частична сянка , за да се развива оптимално. Веднъж създадена , рододендрони растат добре с минимални грижи . Можете лесно да се размножават си рододендрон с използването на иглолистна дървесина резници. Нещата ще трябва
Остри ножици
среда за вкореняване
вкореняване хормон
пластмасова чаша
голяма пластмасова торба
Rubber банда
Pencil

Покажи повече инструкции < Бразилски>
1

Подгответе малка саксия за засаждане на резници , като попълните с добре източване почва . Можете също така да направите своя собствена , като се смесят равни количества от перлит , вермикулит и пясък. Много фин пясък също е опция . Налейте около един сантиметър от пристрастията хормон в пластмасова чашка

2

Вземете 3-4 4 - . До 6- инчов - дълги отрязъци от иглолистна дървесина стъбла. Мярка от стволови върха . Изберете не- цъфтящи стъбла за предприемане на резници.


3

Извадете всички листа от долните два инча на стъблото. Оставете няколко листа на върха, тъй като те естествено произвежда вещество, което помага в производството на корен.

4

Създаване на засаждане дупка в средата за вкореняване , като поставите молив около 2 инча дълбочина в почвата .

5

Потопете основата на рязане в вкореняване хормон и след това растение в засаждане на дупки . Не засяват по-дълбоко от 2 инча. Фирма почвата около рязането. Кладенец .

6

Cover целия пот в голям найлонов плик , за да помогне за създаването на мини парников ефект . Close отгоре с гумена лента . Поставете на топло , на сянка. Съхранявайте далеч от пряка слънчева светлина.

7

Open чанта всеки три до четири дни и достатъчно, за да запази почвата влажна вода. Резници обикновено се вкоренят в рамките на няколко седмици. След като корени , прехвърляне на индивидуални котлета и нека растения се добре установена преди разсаждане на постоянно място в градината.


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-mint/1019023835.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.