Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> отглеждане на билки >> Content

Жълти листа на мента

< р > Mint е бързо развиваща се многогодишно тревисто растение , че поема цялата градина , когато се остави да се разпространява. Нейната естествена жизненост го прави не фалират завод за хора, които търсят за един труден земно покритие или саксийни билка. Листата , когато се добави към солени супи, салати или други ястия подобри вкуса и аромата. Ако забележите, че листата на вашия мента растение превръща жълто , да вземе мерки, за да се коригира основния проблем веднага , така че може да продължи събирането на реколтата мента през целия сезон .
Insect Damage

вредители като листните въшки , мента червей и акарите предизвика листата на мента да се навива, пожълтяват и капка от растението . Малките насекоми смучат основни сокове от листата на растението , като ги кара да се яви увехнали или намачкана и растеж каскадьор растение. Ако не се лекува , тежки инфекции може да убие саксийни билката . Спрей вредителите нашествия със струя вода от маркуч , за да ги изкарвам , или прилагат Neem масло или градинарски масло върху тях. Алтернативно , се налива разтвор на инсектициден сапун в спрей бутилка и напръскайте равномерно върху нашествия от вредители . Електронен болести
вируси < р > Болест предотвратяване на растенията от вземане на хлорофил , така че листата се появява пожълтели или на петна , Причинено от гъбички Puccinia Menthae , симптоми на ръжда включват жълти pastules на стъблото и листата от мента в края на пролетта или началото на лятото , които се задълбочават в цвят, като в края на лятото. Verticillium Уилт води листата пожълтяват в периферията преди кърлинг и умира. Режат заразените листа от мента растение с стерилизирани градинарски ножици и нанесете спрей сяра да контролира болестта . Завъртане на растенията често, за да намали шансовете на болестта и да практикуват добър културен контрол, за да се намали стреса на растенията .

От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-herbs/1019131419.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.