Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> отглеждане на билки >> Content

Как да порасна Черен пипер растенията на закрито

Оросително прясно смлян черен пипер може да добавите към храни като пържени картофи , бъркани яйца , супи и салати. Тъй като те се ползват топли, влажни среди , производители , живеещи в по-хладен климат на Северното полукълбо обикновено трябва да се сеят и отглеждат растения, черен пипер ( Piper Nigrum ) на закрито. Въпреки че плодните може да отнеме няколко години , грижите и чакането ще направи пристигането на пипер възнаграждаване опит. В допълнение към подправка , използвайте пресни пипер да се влеят оцет, масла, тинктури и tinctures.Things ви е нужно
Organic почва
перлит (по желание )
Compost
Seed стартер Дрей
Plastic купол
порасна лампа (по избор)
саксии с дренажни отвори
Дребен рок
Органичните торове
Stakes
String
Dehydrator (по желание )

Покажи повече инструкции

1

Blend 10 процента от компост в органична почва 2 до 3 седмици преди засаждане . Ако почвата липсва или е кратко на перлит , смесете в шепи перлит , докато частиците разпръскват равномерно в почвата. Перлит в почвата се доказва от малки бели парчета . Можете да определите , че съдържанието перлит е неадекватен , ако не се бели парченца или много малко бели парчета се появяват на повърхността на чантата на почвата или когато се пресее през почвата . Черен пипер растенията изискват богата на хранителни вещества и добре дренирана почва .

2

Попълнете клетките на семена стартер тава с влажна почва и натиснете семена в почвата на дълбочина от 1 /2 инча . Използвайте само дестилирана или филтрирана вода с черен пипер семена и растения. Натъпчете почвата над семената съвсем леко.


3

Покрийте тавата семена с пластмасов купол и поставете тавата за семена във влажна място с частична светлина , където температурите не падат под 75 градуси по Фаренхайт . Ако е необходимо, използвайте растат лампа. Поддържайте почвата леко овлажнена през целия период на кълняемост.

4

трансплантация на младите растения в по-големи саксии с обеми най-малко 3 - литрови , когато растенията се развиват между 3 и 5 инча височина . Използвайте саксии с подноси и дренажни отвори и поставете пласт от трошен камък по дъното на саксията да се гарантира адекватен дренаж. Сега е възможно да се премести саксиите с влажен място с частична до пълна светлина и където температурите не падат под 65 градуса по Фаренхайт.

5

Поддържайте почвата леко влажна по време на непрекъснато нарастване на обема на растение и добавете органичен тор от време на време с листата изглежда на ръба на влошаващо се здраве . Добавяне на торове, когато листата започват да губят своята тъмно зелен цвят или когато започнат да се затварят или искаш около ръбовете .

6

Поставете високи залози в пота като растението започва да се затварят през стените на пота. Вържете централата на кладата и продължават да го правят , тъй като расте за подпомагане на завода в катеренето на клада.

7

жътва пипер шпайкове , когато плодовете стават червени . Плодове ще отнеме поне две години, за да се появи. Оставете шиповете една нощ да ферментира малко след това извадете черния пипер . Добави пресни пипер да вряща вода и ги вари в продължение на 10 минути. След кипене , подсушете пипер на слънце или в изсушител за три до пет дни .


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-herbs/1019107009.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.