Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> отглеждане на билки >> Content

Бели петна върху листа от босилек

Василий е или годишна или краткотрайно многогодишно цъфтящо растение , роден в много части на Европа и Азия. Тя произвежда много цветове на листата , от тъмно към светло зелено и от бледо лавандула до почти черно - лилаво. Бели петна по листата могат да бъдат доброкачествени , или могат да са сигнал за културен проблем. Бели Насекоми

Колонии от малки насекоми или дори отделни насекоми върху листа от босилек им даде петна бял вид. Thrips са малки насекоми, размера и формата на запетая , и те обикновено се намират индивидуално по листата , често сгъване на листа босилек над себе си за защита от хищници . Акари оставят бяла материя върху долната повърхност на листата. Листна въшка непълнолетни често са бели , и могат да се събират в колонии. Белите пеперуди се събират около листата , и летят нагоре в облак , когато растението е нарушен . Брашнен бъгове са бели , мекия и насекоми, които се събират по листата и стъблата . Всички тези насекоми изсмуква сока от листа от босилек , и повечето от тях могат да бъдат контролирани чрез намокряне на завода в инсектициден сапун.


White гъбички

брашнеста мана е често срещан проблем с босилек , засадени в райони със слаба светлина , ниско обращение и готини вечерни температури. Тя започва с лепенки или кръгове от бяло до сиво прахообразно вещество на листата , и може да се разпространи , така че листата да изглеждат така, сякаш те са напълно покрити с бял прах. Петролните спрейове и медни фунгициди работят добре за тежки брашнеста мана заразяване .

От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-herbs/1019106830.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.