Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> отглеждане на билки >> Content

Как да покълнат копър

Копър е общо наименование за Anethum оттенък , а многогодишни видове на цъфтящи растения , отглеждани в целия свят като кулинарна билка. Малките , кафеникави семена и пернат листата са и двете използвани в готвене за техния отличителен вкус, който е едва доловимо сладък и напомня на подправката кимион. Копър расте лесно от семена и бързо ще се постигне една зряла височина от три до пет крака , но най-добре е да покълнат семената на закрито в края на зимата 3-5 седмици преди последната слана така разсад са големи и добре установени чрез засаждане на - от време. Нещата ще трябва
глина
Compost
Medium - песъчинки пясък
5 - инчов - дълбоки саксии за разсад
спрей бутилка
Размножаване мат MarketBook.bg: Покажи повече инструкции < Бразилски>
1

Комбинирайте равни мерки глинеста почва , компост и средни песъчинки пясък, за да се създаде подходяща почвена смес за покарал семена от копър . Използвайте нови стерилни компоненти в почвена смес , за да се избегне предаването на вируси или гъбични инфекции на разсад копър .

2

Напълнете 5 - инчов - дълбоки саксии за разсад с почвена смес . Rough - нагоре повърхността на почвената смес във всяка саксия с помощта на ноктите си .


3

Поставете два копър семена във всяка саксия. Натиснете семената здраво върху повърхността на почвата , без да покрива или заравяне тях, тъй като те се нуждаят от светлина, за да покълнат .

4

Spritz почвата във всяка саксия пет или шест пъти с вода напълнена бутилка спрей. Вода семената копър , когато повърхността на почвата се чувства едва влажна. Не позволявайте на почвата да изсъхне напълно.

5

Поставете саксиите на размножаване мат в близост до голям прозорец. Настройте температурата на размножаване мат до 68 F. Изключете размножаване тепиха през нощта.

6

Внимавайте за кълняемост 15 до 20 дни след засаждането на семената копър . Изтръгни и го изхвърлете по-слабия от двата копър разсад от всеки пот .

7

трансплантация на разсад копър в постоянна легло само след миналата пролет слана . Изберете слънчево легло с умерен дренаж и избягване на сенчести места .


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-herbs/1019023363.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.