Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> отглеждане на билки >> Content

Сортове Horse Mint

Horse ментови растения (. Monarda SPP ) са многогодишни членове на семейството мента роден в Северна Америка. Също известен като пчелен балсам , бергамот и Oswego чай, причудливите цветя на тези билки привличат пчели и пеперуди и те често се намират в центъра на колибри градини. Има няколко разновидности на кон мента , всички от които са лесно да растат и ще осигуряват дълготраен цвят в легла , граници, рязане градини и настройки горски . General Отглеждане

Horse мента е Харди към Министерството на земеделието на растителна издръжливост зони на САЩ от 3 до 9 и процъфтява в пълно слънце до частична сянка и влажна, добре дренирана почва , въпреки че няколко сортове са устойчиви на суша . Тъй като растенията се развиват на подземни пътеки , те лесно усвоявам в открити площи и дори по-бързо в сянка. Като цяло , конни ментови растения достигат височина от 2 до 4 фута , което ги прави подходящи както граничните растения фон . Horse мента надеждно връща всеки сезон , но сортове са по-ефективни , ако разделен на всеки няколко години . Това също ще помогне за подобряване на циркулацията на въздуха между растенията и възпиране на плесен заболявания. Премахване прекарани цветя ще насърчи повече цъфти през лятото в есента.


Oswego Tea

Oswego чай ( Monarda Дидима ) е наречен така , защото ранните заселници в Oswego , New Йорк , направен чай от листата на растението , когато черен чай ( Camellia Sinensis ) стана оскъдна. Също известен като мораво пчелен балсам и червено бергамот, този сорт на кон мента предлага светли червени цветя и леко мента с аромат на листа. Това са видовете, най-често се предлагат за продажба в градинските центрове и от който са разработени много сортове . Oswego чай се среща естествено и се отглежда като градинска украса в цялата USDA зони от 4 до 9 .

От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-herbs/1019023291.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.