Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Отглеждане на чесън >> Content

Как да засадим Чесън Scapes

Ако искате да растат чесън перата , просто растат чесън. Чесън перата са къдрави филизи , които растат от центъра на завод чесън и завършват в едно цвете , или луковички . Чесън производителите знаят, че рязане на стъбла далеч от централата на чесън ще позволи на повече енергия, за да отидат в развитието на луковицата на чесън --- но разбирам производителите чесън също знаят, да не се хвърлят тези привличащи погледа издънки далеч . Нещата ще трябва
Чесън семенния запас
Basic градинарство оборудване ( лопата , гребло , ръкавици)

Покажи повече инструкции

1 Purple Stripe е просто един от най- интересните сортове чесън.

Изберете разнообразие от чесън до растение. Има два основни вида на чесън : softneck и hardneck . Softneck чесън като цяло се справя добре в мек климат , докато hardneck чесън е подходящ за регионите, които изпитват студени зими. Освен тези два вида , ще имате няколко разновидности от които да избирате .

2 Почвата трябва да бъде свободна от плевели преди засаждане .

Подгответе почвата чрез оран и премахване на плевели от зоната, която искате да растение. Добави компост , разлагащ листа или тор за обогатяване на почвата. . Till района отново да работи на органична материя в почвата


3 Всякакъв вид мулч ще направи - просто не забравяйте да покриете чесън насаждения за зимата.

Растителни отделни скилидки чесън през октомври. Първо, да се разпадне на крушката и да се отделят скилидките , оставяйки кожата хартиено непокътнати. Изберете най-големите скилидките от крушката за засаждане. Бутнете всяка скилидка в почвата около 3 до 4 инча дълбочина , с остри страна нагоре . Покрийте семената чесън с 2 до 3 сантиметра от почвата и потупа надолу. Покрийте площта, която е засадена с мулч.

4 Дръжте чесън растения щастлив с редовно поливане .

През март , когато можете да видите малки поникналите растения , премахнете мулч и да започне тенденция към чесън. Продължи плевене и поливане през цялата пролет . През април , вашият чесън също ще се възползват от една доза от зеленина фуражи.

5

През май , нарязани стъбла чесън . Scapes изрязват на 4-6 см дълъг са в пика на нежност за ядене . По-дълъг , curlier перата като цяло ще бъде твърде труден и дървесни за ядене, но те изглеждат зашеметяващо във ваза . Отглеждани във вода , на bulbils ще се развиват и отворени , оставяйки ви с topsets . Plant тези малки крушки следващата пролет , и ще имате по- чеснов лук за да се насладите в допълнение към редовните чесън крушки и стъбла .


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-garlic/1019023036.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.