Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Отглеждане на чесън >> Content

Как да засадим Чесън в Зона 7

A член на семейството на беладона , чесън е близък роднина на праза и лука . Bulblets растат от едно-единствено скилидка традиционно засадени в земята около времето на есенното слънцестоене. Fall засаждане осигурява скилидки чесън със студена обработка те се нуждаят , за да се насърчи bulbing . Чесънът предпочита да расте в Катедра зони земеделието на САЩ от 3 до 9 . Ако живеете в зона 7 , засаждане на вашия чесън в началото на октомври ще даде скилидките достатъчно време да расте здрава коренова система от зимата. Нещата ще трябва
Pitchfork
Soil теста
Lime или торфен мъх
мулчиране
проливен дъжд маркуч MarketBook.bg: Покажи повече инструкции

1

Подгответе слънчево петно ​​от добре дренирана почва . Нарежете на големи парчета на почвата , както го разхлабете с тризъбец .

2

Направете проверка за почвата , за да се провери рН на почвата с помощта на теста на почвата. РН на почвата варира от регион до регион и места в зона 7 не са изключение . Може да се наложи да се измени , ако почвата не попада в чесъна е облагодетелствана рН от 5.5 до 7.


3

Добави вар , ако вашата рН на почвата е под 5.5. Ако рН на почвата е над 7 , добавете торфен мъх. Следвайте инструкциите на етикета на опаковката , когато добавяте вар или торфен мъх .

4

Press отделни скилидки чесън 3 инча в почвата , съвети, обърнати нагоре . Космически всяка скилидка чесън 3 инч от следващия . Космически редове чесън три фута един от друг.

5

Спред 3 инча мулч около скилидките чесън . A слой на кора чипс или слама ще потискат плевели и подобряване на задържането на вода . Мулчиране също така ще служи като защитна покривка през зимния мраз , който може да се потопи до 0 градуса по Фаренхайт в зона 7 .

6

Water почвата около чесъна след засаждане. Увийте проливен дъжд маркуч около зоната за засаждане и намокрете почвата на дълбочина 1 - инч. Поддържайте това ниво на влага , докато първата слана . По-малко допълнително поливане ще е необходимо в дъждовни седмици, отколкото сухи такива. Тъй като валежите варира в зона 7 , е необходимо да се провери почвата за влага , преди да пуснете маркуча за пияница .

7

Оставете чесъна да отида спящ през зимата. През това време , не се изисква никаква поддръжка . Resume поливане през пролетта, след окончателното слана на зона 7 , която попада по всяко време между 30 март и 30 април .

8

Harvest чесъна когато надземен листата започва да изсъхне . В зона 7 , това е обикновено в средата до края на лятото . Просто дръпнете чесъна от земята за врата . Работете внимателно чесън или тя може да нарани .


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-garlic/1019022959.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.