Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Отглеждане Corn >> Content

Разлика между Open опрашват & Hybrid Sweet Corn

Corn е дошъл да притежава уникална позиция сред основните култури в света. От ляво на техните собствени устройства , други скоби като пшеница , ориз и картофи ще продължат да растат , без човешка намеса. Corn вече не може да направи това , и сега оцелява само защото от стойността си за човешкия вид . До Втората световна война най- царевица възрастен бе на традиционната сортове опрашени на открито , но тъй като след това подобрени хибриди са преобладаваха . И двете разновидности имат своите силни и слаби страни . Разликите

двете отворени опрашвани и хибридна царевица са широко отглеждани от земеделските производители и хоби градинари , и двете имат своето място . Хибридните сортове са създадени умишлено или случайно от царевица като на един сорт царевица опрашване на друг сорт . Полученият хибрид ще има някои характеристики на всеки родител , но за да получите следващата година семена ще трябва да преминат първоначалните две родителите отново. Open - опрашват растенията, или тези, чиито семена се опрашват естествено , се казва, че " истинската порода ", което означава семето им ще възпроизвежда характеристиките на растението майка.


Open опрашвани Corn
< Бразилски>

опрашвани на открито сортове царевица са оригинални сортове , чиито семена са били спасени и пресадени в продължение на хиляди години . Подобренията в сортове са предизвикани от избора на тези растения, които показват желаните характеристики, както и спестяване на тяхното потомство да засадят следващата година реколтата . Те са на разположение в широка гама от цветове и размери. Open опрашвани царевица е доста издръжлив , обикновено изисква по-малко вода , по-малко торове и като цяло по-малко грижи , отколкото хибридни сортове.

От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-corn/1019022343.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.