Как да пропагандира Cactus

Размножаването е един лесен и евтин начин да се повиши вашата колекция от кактуси и други сукуленти . Съществуват редица методи, които могат да бъдат използвани , но ключът е да се знае най-добрият метод за сортовете , които искате да се разпространяват . Инструкции

1

порасна кактуси от семена. Семената могат да бъдат получени от узрели семена шушулка на всеки кактус , който е цветчета . Извадете ги от чушките и ги оставете да изсъхнат на стайна температура преди засаждане . Засейте семената в влажна почва , навлажнете семената , и след това се покрива с фин слой от стерилизирани , едър пясък . Покрийте саксията с найлонова торбичка , за да задържат влагата , и съхранете при минимална температура от 70 градуса F. Expose семената към малко количество на слънчева светлина всеки ден .

2

трансплантация разсад. След като младите растения са разработени , те могат да бъдат трансплантирани в отделни саксии. Внимателно вдигнете клъстер от пота и дръпнете разсад един от друг, като се придържат много пръст около корените , колкото е възможно . Поставете всеки кактус в саксия , която съдържа три части кактус почвата микс и 1 част пясък трудна . Покрийте повърхността на почвата с 1/4-inch слой от чакъл. Изчакайте около 3 дни преди поливане на разсада .


3

Вземете листни резници . Премахнете здрави листа от растението , и ги оставете да седне в продължение на 1 до 2 дни. Напълнете една саксия с равни части торф и пясък. Поставете всяко листо в микса на почвата , покрийте повърхността на почвата с чакъл. Repot всеки нов завод около 2 седмици след като се появи първият нов растеж.

4

Използвайте стъблото. Много сукуленти може да се размножава от стъблото или секции на стъблото. Кактуси , които растат в колони често може да се размножава по този начин . Премахване на стъблото от растението , то рязане на секции . Поставете я на сантиметри в кактус засаждане микс и покриване на повърхността на почвата с чакъл . Тя може да бъде repotted , след като е била установена.

5

Вземете тампон секции. Някои разновидности на кактуси продукция " възглавнички " , които растат извън основното стъбло . Те могат да бъдат отрязани и корени по същия начин, като листни резници . Компенсациите , които растат в основата на основното стъбло , също могат да бъдат отстранени и саксийни по същия начин .

6

Разделете подложка . Някои растения като алое и някои кактуси , които растат в кичури могат да бъдат разделени и пресадени . Вземете цялото растение от саксията и се разделят на няколко секции с здравословен стреля и кореновата част във всяка туфа . Използването на редовен почвата микс, засади в отделни саксии. Водата леко и се излага на слънчева светлина ограничено , докато не бъдат установени растенията.

Каква е разликата между рамкирани и Overlay вграден Хладилници

? Вградени хладилници често седят изплакнете с шкафове , така че те не стърчат в кухненското пространство начина стандартните хладилници често го правят. Вградени модули с рамки или наслоявания дават

Περισσότερα >
DIY Beer Bottle Мебели

Дали намерят вашите плотове обсипани с абсурден брой изпразва след епична партия или просто не знаят какво да правят с нарастващата си колекция от необичайни бутилки бира , рециклирането им в мебели е

Περισσότερα >