Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Отглеждане Cactus >> Content

Как да порасна Night Blooming Cereus

И двамата опитни и нови градинари могат да имат успех отглеждане на нощ цъфтят Cereus растението. Този тропически кактус се казва, че е много лесно да растат , а резултатите са добре си струва малко количество работа . Тези растения цъфтят само веднъж годишно в края на есента , обикновено в близост до началото на октомври. Цветни пъпки се образуват по ръбовете на листата в началото на септември и бавно растат до около един крак дълго. Те изглеждат като дълги , червени лозя с огромни виолетови розовите пъпки на края . През първите няколко дни на октомври , бели венчелистчета ще се появят , което показва, че растението е на път да цъфтят . Цветовете ще започнат да се отварят около 17:00 и напълно отворен близо полунощ. След отваряне , цъфтеж ще изсъхват бързо и произвеждат големи червени плодове . За останалата част от годината , тази голяма и буйна растителна произвежда атрактивни , широки листа, които акцентират всеки интериор или градина. Нещата ще трябва
Large теракот гърне с източване дупка
теракот тава наводнения
Sand
почва
мистрия
Night - цъфтят Cereus семена
20-20 - 20 цвете тор
Water
Garden кол
Garden канап MarketBook.bg: Покажи повече инструкции
е. 1

Поставете голяма глинена саксия , около два метра в диаметър , на поднос наводнения съвпадение . Напълнете тенджерата около половината с пясък. Това ще ви помогне с бърз дренаж ; нощни цъфтят Cereuses не обичат мокрите крака .

2

Попълнете останалата част от пота с почва до около два сантиметра под устна на пота . Не опаковайте надолу почвата ; рохкава почва помага корените поникват и да установят си по-бързо.


3

Dig дупка около четири инча дълбока и широка , с мистрия в центъра на почвата. Капка в семена Cereus и да я покрие с пръст, той опаковане надолу леко . Напоява почвата до влажна, но не мокра , и изпразнете тавата наводнение веднага. Изчакайте, докато почвата е суха, преди отново поливане .

4

Поставете саксията на слънчев прозорец , където той получава пряка слънчева светлина . Когато растението започва да израствам , да го преместите на около метър от прозореца , така че той получава ярка , но непряка светлина. Това помага за предотвратяване на изгаряния по листата .

5

Feed растението с 20-20-20 ( равни части калий, азот и други витамини ), когато тя расте до около пет инча височина . Това ще ви помогне да расте по-бързо. Когато растението достигне около седем сантиметра шофиране дял в почвата и вратовръзка на растението, за да го внимателно, за да се подпомогне вертикален растеж.


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-cactus/1019104041.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.