Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Отглеждане Cactus >> Content

Как да порасна Roots на Cactus

От плосък прелисти Opuntia с бодливи Сагуаро , всички видове кактуси ще изкорени от резници , когато са изложени на правилните условия . Сушене кактусови резници в продължение на няколко дни преди засаждането им е може би най-важната стъпка към успешното вкореняване , тъй като процесът намалява вероятността от гниене чрез уплътняване на отрязаните краища . Сушене кактус и да му осигурява топлина , светлина, и бедни на хранителни вещества почви, ще доведе до кактуса да корен само за няколко седмици и да бъде готова да се засадят постоянно в един месец или два . Нещата ще трябва
Тежки ръкавици
градинарски ножици
6 - инчов диаметър пластмасова саксия
едър пясък
перлит
Water MarketBook.bg: Покажи повече инструкции

1

Сложете тежки ръкавици , преди да работите с бодливи видове кактуси. Tuck ръкавите на ризата си в маншет на ръкавиците за допълнителна защита .

2

Изберете рязане подходящ за дадения вид на кактус . Изберете 4 - до 6 - инчови сегменти от върховете на колонни видове, изберете недоразвити кученца от земното кълбо с форма на видове , и да изберете цели подложки от гребло видове


3

Север рязането с чисто . градинарски ножици или нож градинарство . Направете разреза на кръстопътя между две подложки на Opuntia кактуси , или нарязани глобус кактусови кученца изравнени със земята .

4

Задайте кактус от директна слънчева светлина, на място с добра циркулация на въздуха и ниска влажност на въздуха . Подсушете кактус в продължение на няколко дни , докато отрязана края е суха и белезникава на цвят, с леко набръчкана външен вид около ръбовете .

5

Pot кактуси рязането до половината от дълбочина в 6-инчов - диаметър пластмасова саксия , изпълнен с равни части едър пясък и перлит . Могила смес вкореняване около основата на тежки резници , за да ги пазят от преобръщане .

6

Задайте саксийни кактуси на открито , където ще получат частична слънце и температури над 60 градуса по Целзий през нощта и 80 F по време на деня . Оставя се на не повече от един час на пряка слънчева светлина , за да се докоснат до кактуса всеки ден .

7

Изсипете 1/4 чаша вода върху едър пясък и перлит сместа пет дни след вас пот рязането . Добавя се допълнително вода , когато сместа се чувства суха на дълбочина от 2 инча.

8

Тест за корени в три седмици. Хванете основата на кактуса с ръка в ръкавица или чифт щипци . Внимателно се опита да се вдигне на рязането от пота . Чувствайте се за резистентност, което показва растежа на корените .


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-cactus/1019022270.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.