Как да покълнат сукуленти

Сукуленти се характеризират с техните дебели, месести листа и стъбла . Тези листа и стъбла са еволюирали да помогне на растенията да оцелеят суша чрез съхраняване на допълнително количество вода . Някои сукуленти , като кактуси , имат бодли , за да ви помогнат да защитите тези магазини на вода от животни. Семената на много сукуленти са доста малки и могат да бъдат трудни за покълнат . Overhead напояване, нестерилизирани почва и няколко други фактори могат да инхибират кълняемост. Нещата ще трябва
Мъглив накрайник за маркуч или спрей бутилка
пластмасова обвивка
пластмасова вана
Plastic пот печене лист
Пемза
Peat
едър пясък
<Бразилски>
Показване повече инструкции

1

Mix 50 процента пемза с 50% торф и се разстила върху хартия за печене . Поставете бисквитка лист във фурната на 350 градуса по Фаренхайт в продължение на 30 минути, за да го стерилизира . Нестерилизирани почва може да съдържа патогени , вредни за семена и посадъчен материал.

2

Напълнете пластмасова саксия с стерилизирана почва и поръсете семената на върха на микса. Покрийте семената леко с едър пясък . Гърнето може да бъде всякакъв размер . Можете дори да повторна употреба на кисело мляко кашони толкова дълго, колкото те са чисти и мушкам дренажни отвори в долната част.


3

Поставете пластмасова саксия със семена в малка пластмасова вана . Напълнете ваната с вода, докато половината от пота е потопена . Overhead поливане може да изтика нежни семена за покълване или дори да ги убият. Потапяне на саксията във вода позволява на водата да проникне нагоре през дъното , предоставяйки влага , без да вредят на семената .

4

Stretch пластмасова обвивка над ваната , за да помогне капан влага и да се повиши нивото на влажност. Поставете цялата контейнера навън в ярък място , далеч от пряка слънчева светлина. Проверете нивото на водата периодично , тъй като може да отнеме две или три седмици преди семената покълнат .

5

Повдигнете една или две страни на найлоновата опаковка , след като семената са покълнали , но не го премахнете. Това постепенно ще доведе до намаляване на нивото на влажност и да се подготвят разсада за разсаждане .

6

Махнете пластмасовата обвивка след няколко дни и да се използва дюза замъгляване на вашия градински маркуч или спрей бутилка , за да се запази разсад влажна . Поддържайте почвата влажна, но не накисване . След като разсад са един инч в диаметър , те могат да бъдат трансплантирани в отделни контейнери .

Хладилник Има запушени Evaporator Tube

Хладилници генерират много влага по време на процеса на охлаждане. Като топъл въздух се компресира в изпарителя , водата се събира . За да премахнете водата от хладилника , тръба за източване свързва

Περισσότερα >
Как да скриете Staples Когато Тапициране

Тапициране парче на мебели могат да бъдат голямо предприятие , но с помощта на щапелни пистолет намалява някои от усилието. Скобите държат плата плътно и тъй като скобите са по-широки , отколкото тапи

Περισσότερα >