Home & Garden >> у дома градина >> Plants, Flowers & Herbs >> Отглеждане Cactus >> Content

Как да убием гребло Cactus гъбички

Paddle кактус ( . Optunia SPP ) , по-често се нарича " бодлива круша " добавя безпогрешен пустиня тема за градини и домове в Министерството на земеделието издръжливост зони растителни САЩ 3б до 11 . Въпреки гребло кактуси рядко страдат от болест , те понякога страдат от гъбични инфекции. Ако вашият кактус има бели , мекия и израстъци , те са по-вероятно причинена от скали от гъбички. Гъбичните инфекции на кактус са много по- вероятно да бъде розово, кафяво или черно. Нещата ще трябва
Щипки
Найлоновите торбички
Copper фунгицид
добре дренирана стерилизирани почвата
засаждане саксии MarketBook.bg: Покажи повече инструкции

1 < р > Water кактуси в техните бази , а не чрез пръскане с вода върху растенията. Overhead поливане разпространява гъбични спори и причинява влажна среда, благоприятна за развитието на гъбички .

2

Изследвай кактус старателно за гъбични поражения, които често се появяват като черни или кафяви хлътнали петна по кактусови възглавнички. Лезиите могат да имат розови , червеникави , черни или кафяви спори структури в техните центрове . Суха, ръждиви петна, които не изглежда да се гниене и не търкайте изключва, когато се докосне до тях са струпеи и не гъбички.


3

Премахване заразените гребла от кактуса . Използвайте клещи за да предпазите ръцете си от тръните . Вие може или да се обърне на предавките и ги потеглям с щипци , или да ги отреже с остър нож , че е дезинфекциран в спирт.

4

веднага да поставят заразени кактусови части в найлонови торбички , за да предотврати разпространението на гъбични спори. Премахване на заразените части от района, както и да ги изхвърлите или да ги изгори.

5

Нанесете меден фунгицид за раните , причинени от премахването на заразените гребла . Можете също да приложите меден фунгицид на багажника , ако има някакви лезии, които не са били отстранени. Различните производители меден фунгицид произвеждат продукти с различни концентрации , така че да следват указанията на етикета внимателно, за да се избегне увреждане на кактус .

6

Извадете почвата от заразеното растение и repot кактуса в стерилна почва. Използвайте добре дренирана почва , за да се предотврати гниене корен в бъдеще.


От:http://bulgarian.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-cactus/1019022084.html

авторско право © у дома градина Всички права запазени.